TEKNOLOJİ HABERLERİ

Sality Virüsü Nedir Nasıl Silinir

Sality Virüsü Nedir Nasıl Silinir

En yaygın görülen virüs türü olan Sality, etkili bir virüstür. Kullanıcılar, sality virüsü nedir, nasıl silinir? Sorusuna cevap aramaktadırlar.

Sality virüsü nedir, nasıl silinir? Sorusunun cevabı bir dizi çözüm önerisi sunar. Virüs içeriği karmaşık olduğundan, temizleme aygıtları da oldukça karmaşıktır. Windows işletim sisteminde oldukça kalıcı hasarlara neden olur. 2003 yılından bu yana dünya çapında en çok görülen virüs türüdür.

Sality Virüs Özellikleri

Sality virüsün birçok farklı versiyonu bulunur. Bu versiyonlar sürekli kendilerini yenilemektedir. Bu nedenle tespitleri oldukça güçtür. Bazı tip Sality virüs özellikleri içinde, bilgisayarın hafızasını tamamen silmek de bulunur. Bazı tip virüsler ise uzaktaki bilgisayarlara korsan sunucular gönderebilir. Her iki virüs çeşidi de kalıcı hasarlı ve zor düzeltilen virüs çeşitleridir. Kullanıcıların oldukça dikkatli olması gerekir.

Sality Virüsü Nasıl Temizlenir?

Sality virüs temizleme programları yaygın olarak kullanılır. Başka bir bilgisayar üzerinden USB belleğe kaydedilen virüs temizleme programı, virüslü bilgisayara yüklenir. Tarama işlemi gerçekleştirilen bilgisayarlara virüs tarama işlemi uygulanabilmektedir. Rkill kullanılarak, bilgisayar üzerindeki aktif zararlı yazılımlar sona erdirilebilir. Bu işlem için bilgisayarın tam tarama modu ile kullanılması gerekir. Sality virüsü nasıl temizlenir? Sorusu net olarak bu şekilde açıklanabilir.

Kaspersky Sality Killer

Virüsler bilgisayarınızın işletim sistemlerini kısa sürede mahveder. Bu nedenle virüs bulaşması halinde acilen virüs temizleme programı kullanılması gerekir. Günümüzün en zararlı virüsü şüphesiz Sality virüsüdür. Bu virüsü temizlemek için Kaspersky Sality Killer virüs temizleme uygulaması kullanılır. Kısa sürede virüs öldürücü etkisi ile daha güvenli bir internet kullanımına erişmenizi sağlar.

Virüs Sil

Bilgisayarların en büyük düşmanı şüphesiz virüslerdir. Virüsler kısa sürede işletim sistemini çökertir. Bilgisayarı kullanılamaz hale getirir. Kullanıcılar virüslü programları temizleme adına virüs sil yazılımlarından faydalanır. Genellikle ürün deneme hizmetleri başlangıçta ücretsizdir. Deneme sürümünün ardından, beğendiğiniz virüs silme programlarını kullanabilirsiniz. Kullanımlar esnasında virüslerin ücretsiz temizleme araçlarını kullanmanız internet kullanımlarınız için önem taşır. İnternet kullanımları esnasında karşınıza virüsler çıkabilir. Bu virüslerden korunmanın en kolay yolu, virüs silme programlarını kullanmaktır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu