TEKNOLOJİ HABERLERİ

Şarkı Adı Bulmada En İyi Uygulamalar

Şarkı Adı Bulmada En İyi Uygulamalar

Günlük hayatımızda karşımıza sürekli bilmediğimiz şarkılar çıkmakta. Bu şarkıları bulabilmek ise herkesçe merak edilmekte.

 

Her gün internette veya dışarı çıktığımızda kafelerde, restoranlarda, çeşitli mağazalarda kulağımıza onlarca şarkı gelir. Bunlardan bazıları ilk defa duyduğumuz şarkılardan olur ki bir de bu şarkıyı beğenirsek büyük bir merak duymaya, hemen şarkının sözlerini çıkarıp aratmaya başlarız. Aşağıda bahsedeceğimiz uygulamalar sayesinde bu çileye gerek kalmadan kolaylıkla çalan şarkıyı bulabilir, keyifle dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

Şarkı Adı Bulma Uygulamaları

 

Şarkı adı bulma uygulamaları günümüzde gittikçe popülerleşmekte olsa da hala çoğu kişi tarafından bilinmemekte veya kullanılmamakta. Aşağıda bulunan uygulamalardan birisini seçip indirerek siz de kolaylıkla bilinmeyen şarkılara ulaşabilirsiniz.

 

  • Shazam

 

Shazam günümüz şarkı bulma uygulamaları arasından açık ara en popüler olanı. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok özelliği barındıran iki farklı sürümü bulunmakta. Uygulamanın ana ekranında bulunan yuvarlak içindeki “S” sembolüne basarak aratmayı başlatıyorsunuz. Saniyeler içinde aradığınız şarkıyı bulan Shazam sizlere bir de şarkı sözlerini ve hatta Youtube Music üzerinden şarkının klibini izlemenize olanak sağlıyor.

 

  • SoundHound

 

SoundHound, Shazama oldukça kaliteli bir alternatif olmasının yanında bazı noktalarda Shazam’ı geride bile bırakıyor. Çalışma mantığı Shazam ile hemen hemen aynı. Ancak buna ek olarak bu uygulamanın “eller serbest” modu bulunmakta. Bu modun çalışma şekli ise şöyle. Herhangi bir butona basmadan yalnızca “Ok Hound” demeniz halinde uygulama hemen arkada çalan şarkıyı aramaya başlıyor. Bütün bunların üstüne aradığınız şarkı etrafta çalmıyorsa şarkıyı mırıldanarak bulma imkanı da sunuyor.

 

  • Musixmatch

 

Dünya genelinde 70 milyon kullanıcı gibi devasa bir kitleye sahip olan Musixmatch aynı zamanda en büyük şarkı sözü veri tabanı unvanına da sahip. İşlevi önceki uygulamalardan biraz farklı olan Musixmatch, bilinmeyen şarkıları aramak dışında bir müzik çalar olarak da görev görmekte. Hemen yukarıda söylediğim geniş şarkı sözü veri tabanı sayesinde aradığınız şarkıdan bir satır dahi yazsanız şarkı kolaylıkla bulunabiliyor.

 

İnternette bu uygulamalara alternatif daha birçok uygulama bulunsa da en iyi şarkı bulma uygulamaları arasında başı çekenler yukarıda bahsedilen uygulamalardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu