GÜNCEL GELİŞMELER

Beko: İzmir’imizin işgalden kurtulduğu; Cumhuriyet Halk Partimizin kurulduğu gün kutlu olsun!

İşgalin bittiği gün Kurtuluş Savaşı'nı da bitiren dünyadaki tek şehrin İzmir olduğunu hatırlatan CHP’li Beko, Cumhuriyetin kazanımlarını yok eden AKP iktidarına rağmen, Türkiye’nin garantisinin yine CHP olduğunu vurguladı.

 

İzmir’in kurtuluşunun 100. CHP’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümünün anlam ve önemini belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 9 Eylül’ün Türk ulusunun bağımsızlığına bağlılığının göstergelerinden sadece birisi olduğunu vurgulayarak, “İzmir; işgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehirdir. İzmir’imizin işgalden kurtulduğu gün kutlu olsun” dedi.

 

İzmir’in kurtuluşunun 100. Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 99 yılını büyük bir onur ve coşkuyla kutladıklarını belirten Beko, laikliğin yıkılmayan son kalesi ve simgesi olan İzmir’in işgalinin 100. Yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla andıklarını söyledi.

 

HİÇBİR KİRLİ AYAĞIN ÜZERİNE BASAMAYACAĞI KUTSAL BİR TOPRAK!

Beko, Atatürk’ün İzmir için, ”Hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir toprak” sözlerini vurguladı. Atatürk’ün İzmir sevgisini dile getirdiği cümleleri paylaşan CHP’li Beko, “Bakın Ulu önderimiz, “Ben, bütün İzmir'i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir'i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka'yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm” sözlerinin İzmirliler için ne kadar önemli ve anlamlı olduğu için paylaşmak istedim” hatırlatmasında bulundu.

 

AKP, CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI YOK ETTİ!

Atatürk ve arkadaşlarının kısa sürede çok iş yaparak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduklarını hatırlatan Beko, AKP iktidarının  Cumhuriyetin bütün kazanımlarını bire birer satıp yok ederek, işsizlik, gelir dağılımındaki eşitsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, adam kayırmacılık, toplumu ayrıştırıcı söylemlerin yanı sıra dış politikada çatışmacı politikalar yüzünden ülkenin bugün geldiği durumun içler acısı olduğunu vurguladı.

 

CHP ONURLU İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR TÜRKİYE’NİN GARANTİSİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99 yıl önce bugün temellerini atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet’i kurarak, Türkiye demokrasisini inşa ettiğini hatırlatan Beko, “Kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP; ilk günkü gibi aynı ruhla Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele vermiştir ve vermeye de devam etmektedir. CHP çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. CHP, eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu