TEKNOLOJİ HABERLERİ

Hard Disklerinizi 2.Ele Çıkarırken Dikkat! 

Hard Disklerinizi 2.Ele Çıkarırken Dikkat! 

Hard diskler korunaklı saklama alanlarıdır. Ancak hard disklerinizi 2. Ele çıkarırken dikkat etmeniz gerekir.

Hard disklerinizi 2. Ele çıkarırken dikkat etmeniz, gizlilikle ilgili konuları kapsar. Cihazlarda yer alan veriler, hard diskler üzerinden depolanır. Bu depolama işlemi esnasında kişilerin özel verileri de hard disklerin içine girmiş olur. Hard diskler bazı durumlarda kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veremez. Bu durumda kullanıcılar, hard disklerini 2. Ele çıkarmaktadır. Ancak bu esnada dikkat edilmesi gereken dört ana unsur bulunur.

Sabit Disk Özellikleri İyi Bilinmelidir

Sabit diskler, verilerin saklandığı en küçük birimlerdir. Bu birimler üzerinden kullanıcılar, verilerini güvenli bir biçimde saklayabilir. Sabit diskin özelliklerine bilgisyar üzerinden ulaşmak mümkündür. Başlat kısmından msinFo32 yazıp entere basıldığında, sabit diskle ilgili tüm bilgiler karşınıza çıkar. Bu ekranda tüm bileşenlere ulaşmak mümkündür. Depolama bölümündeki diskler kısmı, sabit diskin içinde yer alan bilgileri gösterir. Bu kısımdan istenilen bilgiler girilebilir. Sabit diskin içeriği ne kadar iyi bilinirse, 2. El satışı esnasında o kadar temkinli olunabilir. Özet olarak satış esnasında, sabit disk özellikleri iyi bilinmelidir.

Hard Disk Kullanım Amacı Belirlenmelidir  

Kullanım amacı belirlenmeden hard disk kullanılmamalıdır. Satış esnasında da hard disk kullanım amacı belirlenmelidir. Disk fotoğraf ya da müzik depolama gibi amaçlarla kullanılacaksa buna göre bir kullanım stratejisi belirlenmelidir. Sistem performansı arttırmak içinse farklı hard disk özellikleri ön plana çıkarılmalıdır. Bu şekilde en doğru karar verilebilir.

İhtiyaca Uygun Kapasite Belirlenmelidir

Kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak, hard disk depolama miktarı ön plana çıkarılmalıdır. İhtiyaca uygun kapasite belirlenmelidir. Aksi durumda kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaz. Bu durum alıcı için de uygun bir durum değildir. İşe yaramayan hard diskler iade edilebilir. Sistemlere en uygun kapasitedeki hard disk seçimi yapılmalıdır. Bu nedenle satış esnasında bu özellikleri iyice açıklanmalıdır.

Sistemle Uygun Hard Disk Belirleyin

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için farklı depolama alanları bulunur. Ayrıca hard disk çeşitleri de bu iki tür için farklılık gösterir. Sistemle uygun hard disk belirleyin derken, kastedilen bu durumdur. Uygun hard disk seçimi için bu noktaya dikkat edilmelidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu