TEKNOLOJİ HABERLERİ

Tomb Raider Sevenlerini Sevindirecek Sızıntı

Tomb Raider Sevenlerini Sevindirecek Sızıntı

 

Uzun bir zaman sonra 2013 senesinde tekrar oyun tiryakilerin karşısına çıkan Tomb Raider, yeni bir sızıntıya daha imza attı. Sızıntıya göre Tomb Raider serisi Epic Games üzerinden satışa sunulacak.

Tomb Raider, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One ve Xbox Series X platformlarında mevcuttur. Eidos tarafından geliştirilmiştir.

Tomb Raider, Epic Games Mağazasında Yer Alacak

Son indirilebilir içerik paketi 2019′ da piyasaya sürülen Shadow of the Tomb Raider, Windows 10′ un optimizasyonu için bir yama dışında başka bir güncelleme almadı. Analistlere göre oyun için yapılan son güncelleme, serinin Epic’ e ulaşacağını gösteriyor.

Analistler, Tomb Raider oyunlarının gelecekteki sürümü konusunda Epic Games ile bir anlaşmaya varıldığını söyledi ve 18 Ekim’de Rise of the Tomb Raider ve Shadow of the Tomb Raider için bir güncelleme yayınlandığını duyurdu. Güncelleme, Nvidia’ nın DLSS’ si için destek, geliştirilmiş ışın izleme yetenekleri ve İntel  GPU donanımıyla sabit uyumluluk sorunları ekledi.

Güncelleme notlarında yer alan “Epic Online Services’ı kullanmak için Çok Oyunculu Altyapı Güncellemeleri” ifadesi oyuncuların dikkatini çekmeyi başardı.

Epic Games web sitesindeki Epic Online Services hakkında: “Epic Online Services, geliştiricilerin yüksek kaliteli oyunları başlatmasını, çalıştırmasını ve ölçeklendirmesini hızlı ve kolay hale getiren ücretsiz, platformlar arası bir hizmettir. Epic Games Online Services ayrıca platformlar arası çok oyunculu eklentiler, platformlar arası ilerleme, oyun analitiği ve hile önleme yazılımı sunar. ” açıklama yapıldı.

Tomb Raider Nedir?

Tomb Raider karakteri ilk olarak video oyunlarında ve daha sonra filmlerde, kitaplarda, çizgi romanlarda vb. diğer birçok yan üründen oluşan serinin genel adıdır. İngiliz maceraperest ve arkeolog Lara Croft’ un maceralarını konu alıyor. Serinin ana tasarımcısı ve yaratıcısı Toby Gard adında bir İngiliz çizgi roman yazarıdır. Tomb Raider serisindeki ilk oyun 1996 yılında Core Design ve Eidos Interactive etiketiyle piyasaya sürüldü. Ve bugüne kadar toplam 25 Tomb Raider oyunu (tüm platformlarda), 3 film, 5 kitap ve birçok çizgi roman yayınlandı.

Serideki ilk 6 oyun Core Design tarafından, son 6 oyun Crystal Dynamics tarafından oluşturuldu ve tümü Eidos Interactive tarafından dağıtıldı. Tomb Raider serisi bugüne kadar 30 milyondan fazla kopya sattı ve “tüm zamanların en çok satan video oyunu serisi” oldu, ancak Call of Duty serisi daha sonra satış rekorları kırarak unvanı ele geçirdi. Lara Croft karakteri 2006 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na “En Başarılı Kadın Video Oyun Karakteri” olarak girdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu