TEKNOLOJİ HABERLERİ

Bedava Programları İndirirken Dikkat

Bedava Programları İndirirken Dikkat

 

Ücretsiz yazılım indirirken güvenliğinize dikkat etmeniz gerekir. Peki indirme yaparken hangi kriterleri göze almalısınız?

Bedava programları indirirken nelere dikkat etmeliyiz? Ücretsiz bir yazılım indirmeden önce, programın güvenliğinden emin olmalısınız. Yazılımı internet üzerinden indirmenin güvenli olup olmadığını bilmelisiniz. Windows işletim kullanıyorsanız mutlaka temek becerileri bilmeniz gerekir. Windows için ücretsiz uygulama indirme süreci ciddi tehlikeler ortaya çıkarabilir. Bu nedenle daha fazla dikkat etmek gerekir.

Bedava programlar, çoğu zaman dolandırıcılar tarafından kullanılabilir. Bilgisayarlar için hazırlanan ücretsiz programları kullanan dolandırıcılar, kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. Bilgilerinin dolandırıcının eline düşmesini hiç kimse tarafından istenmez.

Virüs Tehlikesine Dikkat Edin

Bedava programlarda dolandırıcılık olaylarıyla sıklıkla karşılaşıyoruz Bedava programlar üzerinden virüs bulaşması durumunda, bilgisayarlar kullanılamaz hale gelebilir.  Bilgisayarınızı birçok zararlı ve casus yazılımdan korumak için, gerekenleri sizlere sunuyoruz.

Güvenilir Yazılım Listeleri Bulun

Uygun ve güvenilir programları bulurken en doğru sonuca varmanız gerekir. İnternet üzerinde güvenilir yazılım listelerini araştırarak programınızı risklerle karşı karşıya kalmadan indirebilirsiniz.

Güvendiğiniz Uygulamaları İndirin

Bilinen yazılım şirketleri güvenlik konusunda sizlere gereken desteği sunabilir. Fakat adını daha önce duymadığınız programları indirirken daha dikkatli olmalısınız. Programı, sahte olmayan bir internet sitesini tercih etmelisiniz.

Bildiğiniz Siteleri Tercih Edin

Birçok yazılım üçüncü parti siteler tarafından sunulur. İndirmek istediğiniz programı internet tarayıcısı üzerinden araştırırken bir çok seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Kullanacağınız site seçimini gerçekleştirirken, kişisel internet siteleri yerine daha güvenilir adresleri tercih etmelisiniz. Bilinen paylaşım siteleri kötü amaçlı yazılımların bilgisayarı etkilememesi için gerekli önlemleri almaktadır.

Yorumlara Bakın

İndirme işlemine başlamadan önce mutlaka kullanıcı yorumlarını okumanız gerekir. Birçok internet sitesinin program indirme adresi üzerinde konuyla ilgili yorumlar bulunur. Yorumlara bakarken site sahibi tarafından kontrol edilen ve yayınlanan yorumlardan uzak durmalısınız.

Yorumlar için herhangi bir arama motoru kullanarak araştırma yapabilirsiniz. Yine de internet üzerinde her kullanıcı yorumu güvenli olarak bulunmayabilir. Bazı kullanıcılar uygulamalarla ilgili şikayetlerde bulunurken, bazıları ise nedensiz yorumlar yazabiliyor. Doğru değerlendirme yapmak için, ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu