TEKNOLOJİ HABERLERİ

Taşınabilir Bellek Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Taşınabilir Bellek Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Her kullanıcı cihazlarında yer problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle taşınabilir bellekler daha fazla tercih ediliyor.

Taşınabilir bellek seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Verileri saklamak için pek çok yöntem kullanılır. En sık tercih edilen yöntem ise bellektir. Taşınabilir disk verilerimizi sağlıklı bir şekilde depolar. Doğru bir hard disk seçimi yaparak uzun vadeli bir çözüm bulabilirsiniz. Cihaz seçimi yaparken kapasitesi ve boyutu gibi farklı kriterlere dikkat etmeniz gerekir.

Günümüzde farklı markalarda harici hard disk modeli yer alıyor. Seçim yaparken hard diski ne amaçla kullanacağımızı bilmemiz gerekir. Bilgisayarınızı sürekli olarak yedekleme ihtiyacı duyuyorsanız, standart bir harici hard diskten fazlasına ihtiyacınız olur. Hard disk seçimi nasıl yapılır?

Kapasite

Kapasite, hard disk seçiminde en önemli kriterdir. Hard diski satın alırken hangi amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Düşük hafızalı verileri depolayacaksanız 512 GB yeterli olabilir. Daha yüksek performanslı hard disk almanıza gerek yoktur.

Disk Dönüş Hızı

Disklerin dönüş hızı, genel olarak 5400 RPM ya da 7200 RPM arasındadır. Hard disk üzerinde bulunan bilgiye daha kolay ulaşmak isterseniz dönüş hızı yüksek bellek satın almalısınız.

Fiziksel Boyut

Hard diskin fiziksel boyutu da önemlidir. Eğer yanınızda taşıyacaksınız düşük fiziksel özelliklere sahip hard disk almanız gerekir.  Hard disklerin kapasitesi arttıkça boyutları da artar. Hem yüksek performanslı hem de taşınabilir hard disk satın almak istiyorsanız yüksek ücretler ödeyebilirsiniz.

Firewire Bağlantısı

Apple’ın veri aktarım sistemlerinden biri olan Firewire, özellikle ses ve görüntü transferlerinde tercih edilir. Firewire destekleyen cihazlar üzerinde daha hızlı veri akışı sağlayabilirsiniz.

E- Sata Özelliği

E – Sata, diskin veri alışverişini sağlar. E- Sata dahili disklerin ana kart ile haberleşmesini sağlar. Bu özelliğe sahip cihazlar daha iyi performans gösterir.

USB Desteği

Hard diskler genel olarak USB 3.0 üzerinden hizmet verir. Ancak farklı seçenekler de bulabilirsiniz. Hard diskin hızlı olması için bakımından USB 3.0 versiyonunu kullanabilirsiniz.

Fiyat Araştırması

Hard disk alırken fiyat araştırması da önemli konulardan bir tanesidir. Hard disk satın alırken fiyat araştırması yapınız.

Sizde yazımızda bulunan önerileri dikkate alarak işinize yarayan bir hard disk satın alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu