SAĞLIK HABERLERİ

SGK Devlet Hastanesi Diş Telinin Ne Kadarını Karşılıyor?

SGK Devlet Hastanesi Diş Telinin Ne Kadarını Karşılıyor?

SGK Devlet Hastanesi Diş Telinin Ne Kadarını Karşılıyor?

SGK diş teli ücretinin ne kadarını karşılıyor sorusu bu konuda ihtiyaç sahibi olanlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır.

SGK devlet hastanesi diş telinin ne kadarını karşılıyor konusu bu konuda tedavi görmek isteyenler tarafından merak edilen konular arasındadır. Devlet hastanelerinde diş teli tedavisi hizmet verilmektedir. özel hastane ve polikliniklere göre oldukça uygun bir ücret alınmaktadır. Burada sadece kullanılan malzemeler için ücret alınmaktadır.

Diş teli tedavisinin devlet tarafından karşılanması için gerekli şartlar şunlardır.

  • 18 yaşından küçük olmak. 18 yaşından büyük olanlar kendi masraflarını karşılamak zorundadır.
  • 18 yaş altında olan çocuğun anne ya da babasının sigortalı olması
  • Devlet hastanesinde tedavi görülmesi

Özel hastanelerde alınan tedavi hizmeti için devlet herhangi bir ödeme yapmamaktadır. Özel hastaneler yapılan tedavileri tamamı hasta ve yakınları tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle özel hastane ve devlet hastanesi arasında ciddi bir fiyat farkı çıkmaktadır.

Hangi Hastaneler Diş Teli Takıyor?

Hangi hastaneler ücretsiz diş teli takıyor sorusu merak edilen diğer bir sorudur. Diş teli tedavisi veren hastaneler SGK kapsamında işlem yapmaktadır. Bu hastaneler ve bölümler ise şunlardır.

  • Devlet hastaneleri ortodonti bölümleri
  • Devlet diş hastaneleri
  • Ağız ve diş sağlığı merkezleri
  • Diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri
  • Üniversitelerde bulunan diş hekimliği bölümleri

Bu hastaneler ve bölümler SGK kapsamında diş teli tedavisi vermektedir. Bu yerlerden alınan randevular sonucunda tedavi görülmeye başlanabilir. Ancak yoğun bölümler olduğu için önceden randevu almak ve zamanında randevuya gitmek oldukça önemlidir.

Diş Teli SGK Kapsamına Giriyor mu?

Diş teli SGK kapsamına giriyor mu konusu sürekli olarak sorulan sorulardan biridir. Özel hastanelere göre devlet hastaneleri çok düşük ücretler ile bu hizmet vermektedir. Sadece kullanılan malzeme masrafı hastalardan alınmaktadır. Burada hastanın diş yapısı ve kullanılacak malzemeler fiyatta etki etmektedir. Ancak genellikle SGK bu ücretin yüzde 50 kısmını ödemektedir.

Kullanılan malzeme ve ağız yapısına göre değişen fiyatlar her ne kadar hastadan alınsa da özel hastanelere göre yüzde 80 daha uygun fiyata gelmektedir. Ancak devlet hastanelerinde en yoğun bölümlerden bir tanesi diş teli ile ilgili alandır. Bu nedenle erken randevu almak oldukça önemlidir. Randevu sağlandıktan sonra ilgili doktorun yönlendirmesi ile gerekli tedaviye başlanacaktır. Kullanılacak malzeme hastanın ağız yapısına göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle malzeme fiyatı da her hastada farklı çıkabilmektedir.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu