SAĞLIK HABERLERİ

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karında oluşan deformasyonu, elastikiyet kaybını gidermek amacıyla yapılan uygulamalara “Karın Germe Ameliyatı” , “Adominoplasti” denir.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Karın bölgesinde estetik sorunlar yaşayan sağlık sorunu olmayan kadın ve erkeklere yapılır.

Kilo, alıp verme sonucu veya doğum sonrası oluşan gevşeme, çatlaklar, elastikiyet kayıplarında, kas yapısındaki bozulmaları sonucu kendini mutsuz hisseden ayna karşısındaki görüntüsünden memnun olmayan kişileri bu sıkıntıdan kurtarmak için karın gerdirme ameliyatları yapılır.

Karın Germe “Adominoplasti” yöntemleri

Karın germe operasyonları problemli bölgenin büyüklüğüne göre iki şekilde yapılır.

  • Tam karın germe ameliyatı
  • Mini karın germe ameliyatı

Tam karın germe ameliyatı: Problemli alan büyük olduğunda uygulanan tekniktir. Öncelikle göbeğin karın ve yan bölgelerinde liposakşın uygulaması yapılır. Göbek altından kesi açılarak yapılır. Ameliyat sonrası kalan iz çamaşırın içinde kalacak şekildir. Bu ameliyatla göbeğe estetik görüntü verilmekle birlikte karın içi kaslarda ki tahribat düzeltilir hatta göbek fıtığı da onarılır.

Mini karın germe ameliyatı: Sorunlu alanın küçük olduğu durumlarda yapılan ameliyat uygulamasıdır. Ameliyat öncesi göbeğin karın ve yan bölgelerine liposakşın uygulaması yapılır. Açılan kesi göbek altında ve oldukça küçüktür. Göbek deliği çevresinde kesi olmaz.

Kapsamlı bir muayene sonucunda hasta dilek ve beklentilerini doktoruyla paylaşır, son olarak hastaya hangi uygulamanın yapılacağını uzman doktor karar verir.

Karın Germe Ameliyatlarında Anestezi Uygulanır Mı?

Ameliyat süresi 2,5-3 saat arasında değişmekle birlikte genel anestezi uygulaması yapılır. Ameliyattan sonra hastanın durumuna göre 1 gece hastanede kalına bilinir. Bir hafta düzenli kontrol sonucu kişi ortalama 1 hata 10 gün içerisinde normal yaşama döner. Adominoplasti (Karın germe ameliyatı) uygulamaları sonucu göbeğin istenilen şekli alması kişiden kişiye göre değişir. Soncu görmek 6 ay dan 1 yıla kadar uzaya bilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Bu ameliyatlarda ameliyat kesisi bikini bölgesinde kalır. Her ameliyat da iz kalabilmektedir. İzlerin ten rengine yakın bir leke haline gelmesi yaklaşık 1 yıllık bir sürede olur. Kişi eğer bundan da rahatsızlık duyuyorsa lazer tedavisi uygulayabilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu