SAĞLIK HABERLERİ

Sanal Hastalık Sizi Yakalamış Olabilir!

Sanal Hastalık Sizi Yakalamış Olabilir!

Çağımızın hastalığı olan zaman israfı olan bir hastalık  haline gelen teknolojiyle Hayatımıza giren ve insan ilişkilerini bitiren bir veba oldu. Ne yazık ki biz insan ırkı her şeyi aşırı kullanmaya meyilliyiz. Teknoloji hayatımızı olumlumu olumsuz mu etkiledi bu tartışılır ancak bu kesin bir tespittir ki birçok alanda rahatlık sağlasa da birçok yan etkileri mevcuttur. İnsanların yarısı bu konuda fikir ayrılığına düşmektedir. Bazı insanlar  sanal âlem yararlıdır dese de bir kısım da zararlıdır diye fikir beyan eder.

Sanal Âlemin Yanlış Kullanımının İnsan Üzerindeki Etkisi

Çok açık bir şekilde bilinmelidir ki sanal âlem yanlış kullanımı yeni nesil üstünde kalıcı çok hasar bırakmaktadır klavyeye bağlı yaşayan bir nesil yetişmektedir ve iletişim kurulmayan günlük yaşamda öz güven eksikliği yaşayan bir nesil yetişmektedir bununla beraber yetişkinlerde de çok yan etkisi görülmektedir.

Bilim ve teknoloji çağı dediğimiz bu çağ başlı başına bozuk nesil yetiştirmektedir bilimin ve teknolojinin faydalarını elbette eş geçemeyiz sağlık sektöründe ve bir çok yaşam sektöründe yardımcı olmasını tabiki de kabul ediyoruz ama biraz özveri ve daha dikkatli kullanması için öncü olunmalıdır. Günümüzde hemen hemen her birey potansiyel bir sanal kullanıcı haline gelmiştir sanal hastalık hem aile kurumunu hem insan ilişkilerini yok etmektedir insanlar birbirleriyle iletişim kurmaya ihtiyaç duymamakta ve buda birçok hastalığın belirtisi görülmektedir.

Sanal Âlem İnsan İlişkilerini Bitirdi mi?

İletişimin henüz çok yaygın olmadığı senelere değinecek olursak 70 li 80 li 90 li yıllarda insan ilişkilerinin daha küvetli olduğunu inkâr edemeyiz. Çok acıdır ki şu anda sanal âleme bağlı olan her birey eski zamanların özlemini yaşamaktadır. Peki, bu hastalığın önüne geçmek mümkün mü diye soracak olursak bence pek mümkün değildir diye düşünüyoruz. Çünkü kimse bunun için çaba harcayacağını zannetmiyoruz.

Keşke İnternet kullanımı bilgi dışında yasak olsaydı  belki önüne geçilebilirdi. Bu mümkün olmadığına göre çocuklarımızın bu hastalığa yakalanmaması için kendimiz önlem alabilir ve internet kullanımını doğru şekilde aktarabiliriz. Bir nebzede olsa yeni nesli sanal aleme bağlı şekilde yaşamasına engel olabilir. Her anne ve babanın bunun önemini bilmesi ve önlem alması gerekmektedir. Neslimize sahip çıkalım bu bizim elimizde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu