GÜNCEL GELİŞMELER

Kandıra Kıncıllı’da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesine bağlı kırsal Kıncıllı mahallesinin sağlıklı içme suyu ile atık su altyapısına kavuşması için yaptığı altyapı çalışmalarını tamamladı. Mahallede, altyapı kazı alanlarının çökme sürecinin ardından üstyapı kapsamında asfalt ve parke çalışmaları gerçekleştiriliyor.

KIRSAL MAHALLELER CAZİBE MERKEZİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı önemli yatırım ve desteklerle birlikte kırsal mahalleler birer cazibe merkezleri haline geldi. İSU Genel Müdürlüğü de tersine göç ile birlikte nüfusu sürekli artan kırsal mahallelerde sağlıklı ve kesintisiz içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için içme suyu hatları ile depolar, atık suların toplatılması ve uzaklaştırılması ile arıtılması için kanalizasyon hatları, fosseptik kuyuları ve modüler atık su arıtma tesisleri inşa ederek önemli katkı sağlıyor. 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde yüzü aşkın kırsal mahalle, yapılan yatırımlar ile birlikte sağlıklı altyapıya kavuştu.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR
2021-2022 yılları yatırım programı kapsamında Kocaeli genelindeki birçok kırsal mahallede altyapı yatırımlarının inşa çalışmaları sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Kıncıllı mahallesinin sağlıklı içmesuyu ile kanalizasyon altyapısına kavuşması için çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar kapsamında Kıncıllı mahallesinin gelecekteki nüfusu göz önünde bulundurularak 300 mm çapında beton boru kullanılarak 4 bin 750 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ile 200 mmm çapında beton boru kullanılarak da 305 metre uzunluğunda kanalizasyon parsel bağlantı çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca, kırsal mahallede yaşayan vatandaşların sağlıklı altyapı hatları ile içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için de 100 mm çapında düktil boru kullanılarak toplam 2900 metre uzunluğunda içme suyu hattı yapılarak vatandaşların kullanımına alındı.

ÜSTYAPI SÜRÜYOR.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yapılan altyapı hatları nedeniyle bozulan yolların üstyapı çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Kazı alanı çökme sürecinin ardından altyapı yapılan yerlerde toplam 1560 ton asfalt kullanılarak asfalt yama çalışması yapıldı. Ayrıca, asfalt dışındaki yollarda ise parke çalışmaları yapılıyor. Ekipler, mahallede şu ana kadar 300 metrekare uzunluğunda parke imalatı yaptı. Parke döşeme çalışması kalan sokaklarda sürüyor. Yatırım programına göre sürdürülen çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması hedefleniyor.

YAŞAM KALİTESİNE KATKI
Altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Kıncıllı Mahallesi içme suyu ve kanalizasyon altyapısına kavuşacak. Böylelikle bölgede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesine önemli katkı sağlanmış olunacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu