TEKNOLOJİ HABERLERİ

iPhone Back Tap Özelliği Nedir?

iPhone Back Tap Özelliği Nedir?

 

iOS 1 ile iPhone kullanıcıları için birçok yeni özellik ve kullanışlı işlevler eklendi. Çoğunu detaylı iOS 1 incelememizde ele aldık ancak incelememize dâhil etmediğimiz ve YouTube’daki yorumlarda özellikle belirtilen bir özellik vardı. Bu geri alma işlevidir. Bu video ve yazımızda Back Tap nedir, nasıl açılır ve kullanılır gibi soruları yanıtlıyoruz.

Back Tap ile iPhone’unuzun arkasına arka arkaya iki veya üç kez dokunarak sık kullandığınız işlevleri gerçekleştirebilir veya oluşturduğunuz kısayolları etkinleştirebilirsiniz. Özellikle iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Pro Max, Back Tap gibi büyük ekranlı telefonlarda oldukça kullanışlı olacaktır. Akıllı telefonu elinizde hareket ettirmeden, işaret parmağınızın sırtınıza değdiği noktaya parmağınızla iki veya üç kez dokunmanız, belirlediğiniz hareketlerin gerçekleşmesini sağlar.

Hareket etmeden işaret parmağınızın değdiği noktaya iki veya üç kez vurmak, belirlediğiniz hareketlerin gerçekleşmesini sağlar.

İphone Back Tap Nasıl Ayarlanır?

  • Ayarlarını açın. Bölüm Erişilebilirlik’e gidin. Dokunma seçeneğini takip edin.
  • Dokunma Geri’ye dokunun. Sayfada Geri’ye dokunun Çift Dokunma ve Üçlü Dokunma bölümlerini göreceksiniz.
  • Her bölüme gittiğinizde Sistem, Erişilebilirlik, Kaydırma hareketleri, Kısayollar gibi başlıklar altında farklı seçenekler göreceksiniz.
  • İstediğinizi seçin ve ayarları tamamlayın.

İPhone  Back Tap nasıl kullanılır?

Videoda, iPhone’un arkasındaki Apple logosuna tıklamanız gerekiyormuş gibi görünebilir. Ancak telefonu normal tutarsanız, işaret parmağınızın hafifçe dokunduğu geriye doğru hareketler iyi sonuç verecektir.

İPhone Back Tap kullanımı

Hareket eylemleri ve hatta kısayollar, iPhone’un arkasına tıklanarak nesneler üzerinde gerçekleştirilir. Apple, bir erişilebilirlik özelliği olarak geri izlemeyi eklese de, herkes için faydalıdır. iPhone’un arkasına dokunarak hızlı bir işlem yapabilirsiniz.

Back Tap, iPhone’unuzda kalın bir kılıf kullanıyor olsanız bile çalışır. Dokunmatik ekranın aksine iPhone Back Tap’ın dokunmatik sensörle çalışmaması bunun nedeni olarak gösterilebilir. Jiroskoplar, ivmeölçerler ve ilgili sensörler, bir tıklama ve hareketle hareketi algılar

Hareketler iPhone’a nasıl geri döner?

iPhone için Geri Dokunma Hareketleri, iOS 1 ve sonraki sürümlerde kullanılabilir. “Görevleri Otomatikleştir” bölümünde iPhone’unuzun arkasındaki çift dokunma ve üçlü dokunma yöntemini ayarlayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz iki tür geri hareketi vardır: çift tıklama ve üçlü tıklama. Her bir harekete farklı eylemler atayabilirsiniz. iOS 1 veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız iPhone’da yazma hareketlerini nasıl ayarlayacağınızı ve kullanacağınızı öğrenin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu