TEKNOLOJİ HABERLERİ

Sosyal Medya Hesaplarınız Birer Ürün Satış Aracı

Sosyal Medya Hesaplarınız Birer Ürün Satış Aracı

 

Sosyal medya hesapları üzerinden artık herkes ürünlerini kolayca satışa çıkarabiliyor. Pek çok kişi bu hesaplar üzerinden sipariş verebiliyor.

Sosyal medya üzerinden nasıl satış yapılır? Sosyal medya sitelerinde milyonlarca kullanıcı hizmet veriyor. Peki, sosyal medya hesaplarınızda ürünlerinizi nasıl satabilirsiniz. Sosyal medya üzerinde doğru yönergeleri takip ederek sizde satış gerçekleştirebilirsiniz. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber iletişim araçları da değişim gösterdi. Sosyal medya hesapları zamanla iletişim ve paylaşımın çok daha ötesine geçti.

Markalar Bu Hizmetin Önünü Açtı

Markalar sosyal medya sitelerine giriş yaptığı zaman satış hizmetlerinin de önü açılmış oldu. İlk olarak küçük işletmeler bireysel satış yapmaya başladı. Özellikle Facebook ve İnstagram bu konuda öne geçti. Sosyal medya üzerinden satış gerçekleştirmeden önce gereken reklam faaliyetlerinden yararlanmanızı öneriyoruz. Instagram ve Facebook üzerinden satış diğer sosyal medya sitelerine göre daha kolaydır.

Önce Hesap Oluşturun

Sosyal medya üzerinden ürün satışı yapmak isterseniz ticari seçeneği açık hale getirmelisiniz. Daha sonra size sunulan vergiyi ödemeniz gerekir. Bu işlemleri yaptıktan sonra ürün satışına başlayabilirsiniz. Ürünlerinizin fotoğraflarını ve bilgilerini hesabınız üzerinden aktarabilirsiniz. Hesaplarınız üzerinden ürün bilgisini de paylaşmalısınız.

Instagram Üzerinden Satış Yapmak

Görselliğin ön planda olduğu İnstagram üzerinde ürün ve hizmet pazarlaması için ideal bir ortam yakalayabilirsiniz. Son zamanlarda gelen düzenleme sonrasında Instagram satış yapmak için ‘Ticari’ hesap açmalısınız. Ticari hesap açtıktan sonra ürünlerinizin fotoğraflarını ve gerekli bilgileri müşterilerinize iletebilirsiniz. Tüketicinin güvenliği açısından anlaşmalı kargo firmaları hakkında da bilgilendirme yapmalısınız.

Facebook Üzerinden Satış Yapmak

Instagram’la beraber Facebook hesaplarınız üzerinden de satış gerçekleştirebilirsiniz. Tıpkı fiziki bir mağaza sahibi olmuş gibi ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz. Hesabınızı oluştururken ticari bir hesap kullanmalısınız. Vergilendirme işlemlerinde de ticari bir kimliğinizin bulunması gerekir. Son derece basit bu işlemlerden sonra, hesabınızdan hizmet sunmaya başlayabilirsiniz. Ürün açıklamaları, kargo bedeli ve ulaşım gibi konular hakkında müşterilerinizi bilgilendirebilirsiniz.

Sosyal medya sitesinden ürün satmak günümüzde oldukça kolaydır. Sadece birkaç adımda hesaplarınızı oluşturarak hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. Binlerce kişi sosyal medya sitelerinde milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu