TEKNOLOJİ HABERLERİ

ios 15 İle İphone’lardaki Sürükle-Bırak özelliği Nasıl Kullanılmaktadır?

ios 15 İle İphone’lardaki Sürükle-Bırak özelliği Nasıl Kullanılmaktadır?

 

iOS 15 ile iPhone’lara birçok kullanışlı özellik ve yenilik eklendi. Bunları iOS 15 detaylı inceleme yazısında ve yayınladığımız videoda yayınlıyoruz. Ancak, perde arkasında kalan bazı küçük ama kullanışlı eklemeler var. Mümkün olduğunca sosyal medya kanallarımız üzerinden yayınlamaya devam edeceğiz. Bunlardan biri çok dikkat çekti: iPhone’a eklenen sürükle ve bırak işlevi. Önceden, iPad’de sürükle ve bırak yöntemini kullanarak fotoğrafları, videoları ve metni iki farklı pencere arasında kolayca taşımak mümkündü. Artık iOS 15 ile iPhone kullanıcıları da benzer bir özelliğe kavuşuyor.

Ancak iPhone, çok küçük ekranı sebebiyle aynı zamanda iki uygulama sekmesi açamadığı için o yüzden bu özellik biraz farklı çalışmaktadır. Videoda iki farklı örnek gösteriyoruz. Çeşitli uygulamalarla oynayabilirsiniz. Safari’deki bir web sayfasındaki metin veya fotoğrafları Notes’a veya benzer bir uygulamaya taşımak istiyorsanız, önce metni veya fotoğrafı seçmek için basılı tutun, diğer elinizin başparmağıyla uygulamadan çıkıp istediğiniz uygulamaya girin. İçeriği taşımak için. Bu sırada diğer parmak ekranda kalmalıdır. Uygulamaya girdikten sonra artık başka bir parmağınızı bırakabilirsiniz, içerik taşınacaktır.

Başka bir örnek Safari’den… Bir web sayfasında bir veya daha fazla fotoğraf seçebilir, aynı yöntemle Fotoğraflar’a taşıyabilir ve kaydedebilirsiniz. Bir fotoğraf seçtikten sonra, diğer parmağınızla aynı sayfadaki başka bir fotoğrafa dokunurken parmağınızı ekranda tutabilirsiniz. Bu sayede onları da beraberinizde çekeceğiniz fotoğraf grubuna eklemiş olursunuz. Ardından diğer elin başparmağıyla parmağınızı ekrandan kaldırmadan Safari’den çıkın, Fotoğraflar’ı açın ve yukarıdaki yöntemde olduğu gibi diğer parmağınızı bırakın.

Sürükle ve Bırak işlevi, Dosyalar uygulamasında bir veya daha fazla dosyayı iki farklı klasör arasında taşımak için de çok kullanışlıdır. Kullanıldığı yer farklı örneklerle çoğaltılabilir. Yukarıdaki videoyu izleyerek özelliğin nasıl çalıştığı hakkında biraz daha bilgi edinebilirsiniz.

ios 15 Resim-Metin Eklenerek Sürükle Ve Bırak Fonksiyonunu Artırır

Sürükle ve bırak, muhtemelen sahip olduğumuz en havalı iOS seçeneklerinden biridir. Uygulamalar arasında farklı unsurlarla etkileşime girebilme esnekliği, uygulama akışkanlığının temel direklerinden biridir işletim sistemi. Ayrıca, Türkiye, iOS ve iPadOS 15’in gelmesiyle birlikte Apple, Sürükle ve Bırak’ın faydalarını genişleterek bir adım daha ileri götürmek istiyor. Artık farklı uygulamalar arasında bir veya daha fazla yolla belgeler, resimler, metinlerle etkileşime geçebiliriz. Ayrıca seçilen içerik farklı uygulamalardan gelebilir ve bir parmağımızla içerikle etkileşime girebilir, diğeriyle hareketler yapabiliriz.

 ios 15’teki Geliştirilmiş Sürükle Ve Bırak İşlevi

iOS 15, iOS 14’te zaten bulunmuş olan Sürükle ve Bırak seçeneklerini geliştirdiler. Yenilik, etkileşimde bulunabileceğimiz gelişen bir unsurdur. Artık işleve hemen hemen her içeriği ekleyebiliriz: resimler, metinler, videolar, belgeler vb. Farklı öğeleri seçmek ve bunları otomatik olarak istiflemek için farklı uygulamalar da kullanabiliriz. unu yapmak için ilk öğeyi parmağımızla seçip tutacağız. Uygulamaları diğer elle değiştirmek için çoklu dokunma hareketini kullanabiliriz. Başka bir uygulamada, hâlâ parmak seçiliyken, birden fazla öğe seçebiliriz ve onları bıraktığımızda yığındaki ilk seçilen öğeye eklenirler.

Ayrıca buradaki eylemi tamamlamak için hedef uygulamaya erişebiliriz, sadece durdur düğmesine basın, kullanacağımız kullanıma bağlı olarak tüm belgeleri, videoları, görüntüleri veya dosyaları serbest bırakabiliriz. Bu yeni özellik uzantısı, iOS 15 vitaminlerinin çeşitli uygulamalardan öğeleri e-postalarımıza eklemesine olanak tanır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu