TEKNOLOJİ HABERLERİ

Windows 11 5 Ekim’de Piyasaya Çıkıyor

Windows 11 5 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor

Microsoft Windows 11 güncellemesi dünya çapında resmi dağıtımına başladı. Şirketin Windows blogundaki gönderisine göre, işletim sisteminin yeni sürümü, 5 Ekim’den itibaren dünya çapında takvimler göründüğü anda piyasaya sürülecek. Yeni Zelanda itibariyle güncellemenin dağıtımı hemen başladı. Yakın zamanda bir Windows 10 bilgisayar satın aldıysanız, yakında Windows 11’e yükseltebileceksiniz.

Güncellemenin Varlığı Nasıl Kontrol Edilir?

Diğer herkes için Windows 11 kademeli olarak kullanıma sunulacaktır. Microsoft, güncelleme için uygun olan mevcut Windows 10 cihazlarının 5 Ekim’de güncellenmeye başlayacağını ancak güncellemeyi alan kişiler sistemlerin çoğunlukla yeni donanım olacağını söylüyor. Microsoft, “Tüm Windows 10 cihazlarının uygun olanları 2022’nin ortalarında Windows 11’e yükseltme uygulamasını alacağını varsayıyoruz” diyor.

Windows 10’da güncellemenin mevcut olup olmadığını Ayarlar altında Windows Update’ ten kontrol edebilir, hatta kuyruğu atlayıp Microsoft’un yeni kurulum sihirbazı ile hemen güncelleyebilirsiniz. Windows 11 içeriğinde birçok yeni uygulama bulunuyor. Yeni bir kullanıcı arabirimi, yeniden tasarlanmış bir başlat menüsü, gözden geçirilmiş;

  • Microsoft Mağazası,
  • Widget’lar,
  • Microsoft Teams entegrasyonu ve çok daha fazlasını içerir.

Microsoft’un Eylül ayında tanıttığı yeni Surface cihazlarına ek olarak Asus, Lenovo ve HP’den Windows 11 önceden yüklenmiş yeni bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar 5 Ekim’den itibaren satışa sunulacak. Acer, Dell ve Samsung gibi diğer bilgisayar üreticileri yakında piyasaya yeni Windows 11 cihazlarını çıkaracak.

Windows 11 Ücretli mi?

Windows 11, geçtiğimiz aylarda tanıtımının ardından resmi olarak tüm kullanıcıların hizmetine sunuldu. Windows 11, iş ve oyun için yepyeni bir görünüm ve birçok güncelleme getiriyor. Windows 10 lisansınız varsa, Windows 11’i ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Windows 11 Nasıl Kurulur?

Windows 11 şimdi yeni nesil cihazlara sunuldu ve 2022’nin ortalarına kadar desteklenen tüm cihazlara yayınlanması bekleniyor.  Windows 11 güncellemesi aşağıdakilerden edinilebilecek yol;

  • Bilgisayarınızda “Başlat”a tıklayın.
  • Güncelleştirme ve Güvenlik
  • “Güncelleme ve Güvenlik”e tıklayın.
  • Soldaki menüden Windows Update menüsüne gidin.
  • Bilgisayarınız destekliyorsa önünüzdeki ekranda indirilmek üzere Windows 11 görüntülenecektir.

Sisteminiz desteklemez ise: “Bu bilgisayar şu anda Windows 11 için tüm sistem gereksinimlerini karşılamıyor.” Bir uyarı görünebilir.  İndirdikten sonra Windows güncelleme talimatlarını takip edin ve kurulumu tamamlayın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu