GÜNCEL GELİŞMELER

Gemlik’in Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlandı

Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İskele Meydanı’ndaki çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Etkinliklere Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Garnizon Komutan Vekili Veteriner Albay Hasan Şimşek, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Kurtuluş günü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken üç pare top atışı yapıldı.

 

İskele Meydanı’nda yapılan etkinlerde ise; Halk oyunu gösterileri, şiirlerin okunması, Gemlik Askeri Harada eğitilen narkotik madde arama köpeği Alfa’nın gösterileri ve Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın konuşması vardı. Sertaslan konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değindi. 11 Eylül’ün takvimde sıradan bir gün olmadığını hatırlatan Başkan Sertaslan, Unutmamak lazım, ibret almak lazım, ders çıkarmak lazım ki aynı şeyler bir kez daha başımıza gelmesin. Yüzyıl önce bugün, Gemlik düşman işgalinden kurtuldu. 10 Eylül günü Gemlikliler düşman çizmeleri tarafından çiğnenen topraklarını görüp gözyaşı döküyordu, kan ağlıyordu. 16 kez yıktılar bizi, 17. kez tekrar kurulduk, zümrüdü anka kuşu gibi küllerimizden doğmuşuz. Bizi ne zaman böldüler ve ayırdılar. Oraya buraya dağıttılar, biz o zaman yok olduk. Ne zamanki bir araya geldik, o zaman bir kere daha kurulduk. Barışın insana en yakışan şey olduğunu asla unutmayın. Bu aziz vatan için şehadete ermiş, gazi olmuş ve bu memleket için savaşmış başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gemlik’in kurtuluşu esnasında şehit düşen Şehit Cemal, İmam Bursalı Mehmet Efendi ve Er Mehmet Ali’ye selam olsun buradan, ruhları şad olsun.” dedi.

 

İskele Meydanı’nda yapılan etkinliklerin ardından Emetullah Cami yanında bulunan Yüzbaşı Cemal Bey, İmam Bursalı Mehmet Efendi ve Er Mehmet Ali’nin kabirleri ziyaret edilerek dualar okundu ve karanfil bırakıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu