EKONOMİ HABERLERİ

Emirates, yenilenen A380’lerle Aralık ayından itibaren Premium Economy kabinlerini beş şehirde daha tanıtacak

  • Havayolu Premium Economy kabinli A380 uçaklarıyla New York JFK, Auckland, Melbourne, San Francisco ve Singapur seferlerine başlayacak; Londra ve Sidney uçuş noktalarındaki Premium Economy koltuklarının sayısını artıracak.
     
  •  Havayolu amiral gemisi A380’lerle, uçtuğu şehirlerin sayısını 42 şehre çıkarırken, haftada 400’den fazla seferle, yıl sonuna kadar 85 Emirates A380 uçağının aktif hizmete geçmesi planlanıyor.
     

Emirates bugün en yeni Premium Economy kabinleriyle donatılarak tadilatı yeni tamamlanan A380 uçaklarını Aralık ayından itibaren New York JFK, San Francisco, Melbourne, Auckland ve Singapur dâhil beş yeni şehre düzenlenecek seferlerde kullanmayı planladığını duyurdu. Havayolu ayrıca yenilenen kabinlerle donatılan gelişmiş uçaklarının tarifeli seferlere başlamasıyla Londra Heathrow ve Sidney seferlerindeki Premium Economy koltuklarının da sayısını artıracak.

 

Havayolu yolcularına büyük beğeni toplayan Premium Economy ürününü deneyimlemeleri için daha fazla olanak sunmayı hedeflerken, yıl sonu seyahat talebini karşılamak için 85 adet A380 uçağı mükemmel bir zamanlamayla Aralık ayına kadar yeniden gökyüzüne geri dönüyor.

 

Emirates’in Premium Economy kabini ile geliştirilen A380 uçakları New York JFK, San Francisco, Melbourne, Auckland ve Singapur seferlerini aşağıdaki şekilde gerçekleştirecek:

 

  • Emirates, yenilenen A380 ile gerçekleştireceği EK203 ve EK 204 sefer sayılı New York JFK uçuşlarına 1 Aralık’tan itibaren başlayacak.
  • Premium Economy kabinlerinin görücüye çıkacağı EK 448 ve EK 449 sefer sayılı Auckland uçuşlarına 15 Ocak 2023’ten itibaren başlayacak.
  • Melbourne, 1 Şubat 2023’ten itibaren Emirates’in imzası niteliğinde olan ve Premium Economy kabinlerinin yer aldığı A380’lerin Avustralya’da ikinci uçuş noktası olacak. Bu uçuşlar EK 406 ve EK 407 sefer sayılarıyla gerçekleştirilecek. 
  • San Francisco, iç tasarımı yenilenerek tadilatı tamamlanan A380 uçaklarla ABD’de hizmet vereceği ikinci noktası olacak. EK 225 ve EK 226 sefer sayılı uçuşlar 15 Şubat 2023’te başlayacak.
  • Emirates’in Premium Economy özelliğine sahip A380’ler, EK 354 ve EK 355 sefer sayılarıyla ilk kez 1 Mart 2023’te Singapur’a inecek.
     

Emirates, tadilatı tamamlanan A380 uçaklarıyla Londra Heathrow, Sidney ve New York JFK’ye gerçekleştirdiği tarifeli uçuşları da aşağıdaki seferlerle güncelleyecek:

 

  • Sidney, 15 Aralık 2022’den itibaren Emirates’in yenilenen uçağının EK 414 ve EK 415 sefer sayısıyla yeniden hizmete girmesi ile birlikte, havayolunun uçuş ağındaki tüm uçuşlarda Premium Economy koltuk sunan ilk şehir olacak.
  • Londra Heathrow’a Premium Economy ile yapılacak üçüncü günlük sefer, yeni ürünün EK 005 ve EK 006 sefer sayılı uçuşlarda kullanıma sunulmasıyla 1 Ocak 2023’ten itibaren başlayacak.
  • Emirates, Premium Economy koltukların yer aldığı A380 uçakla New York JFK havalimanına yapacağı ikinci uçuşunu 15 Mart 2023’ten itibaren EK 201 ve EK 202 sefer sayısıyla gerçekleştirecek. 
     

Emirates ayrıca 26 Mart 2023’ten itibaren Dubai – Sidney seferinin bir ayağı olarak, Christchurch’e Premium Economy sınıflı A380 seferlerine başlayacak. Uçuşlar EK 412 ve EK 413 sefer sayılarıyla gerçekleştirilecek.

 

A380 seferleri artırılıyor

Seyahat talebinin son iki yılın en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla, Emirates A380 ile hizmet verdiği uçuş noktalarının sayısını Mart 2023 sonuna kadar 42’ye çıkararak yolcularına daha fazla seçenek ve deneyim sunacak. Havayolu bu güçlü talebi karşılamak için eşzamanlı olarak uçuş ağını da optimize ederek mevcut uçuş noktalarını Dubai’den yapılan A380 seferlerinin sayısını 400’e çıkararak geliştiriyor. Emirates, yolcu konforunda en iyiyi sunmak için Mart 2023’e kadar A380 koltuklarının kapasitesini premium kabinlerinde 81.000 koltuk dâhil haftada 460.000’e çıkarmayı hedefliyor.

 

Houston, Bangalore, Perth, Auckland, Hong Kong ve Kuala Lumpur gibi şehirlerle uçuş noktalarının sayısını artıran ve ilerleyen haftalarda başka şehirlerle ilgili duyuru yapmayı planlayan havayolu, yıl sonuna kadar uçuş ağının neredeyse üçte birine amiral gemisi olan 85 A380 ile hizmet veriyor olacak. Listedeki şehirlerin sayısını artıran Emirates, pandemi öncesi A380 uçuş ağının 75’ine ulaşmış olacak. Havayolu ayrıca hâlihazırda amiral gemisiyle hizmet verdiği popüler şehirlere sefer sıklığını artırarak operasyonlarında daha fazla esneklik ve istikrar sağlıyor.

 

Premium havayolu seyahatinde çıta yükseliyor

Emirates’in Premium Economy Class koltuklarını Londra, Paris ve Sidney’de görücüye çıkarmasının ardından, yolculardan gelen tepkiler son derece olumlu oldu ve beklentilerin üzerinde talep oluştu. Tüm bunlar, ürünün cazibesini ve yolcuların sunulan sade lüks detayları ve titizlikle özelleştirilen deneyimi yaşama isteğini ortaya koyuyor.

 

Emirates'in dört sınıflı A380 uçağında, Premium Economy kabini 2-4-2 yerleşimine sahip 56 koltukla ana gövdenin ön kısmına yerleştirildi. Kabinlerde sunulan alanın her bir santiminde yolcuların ihtiyaçları düşünüldü. Çalışma ve dinlenme için geniş koltuk aralığı ve genişliği sunulurken, koltuk içi şarj noktaları ve yan taraftaki kokteyl masası gibi özel dokunuşlar işlevsellik ve kolaylık sağlıyor. Deneyimleri, uzmanların hazırladığı uçak içi ikramlar, yaratıcı bir menü ve kapsamlı içecek seçenekleri tamamlıyor. 

 

Emirates A380 deneyimi, yolcuların havayolunun ödüllü uçak içi eğlence platformu ice’ın keyfini çıkarabilecekleri sektördeki en büyük ekranlardan biri dâhil, yolculuğun kendisini bir amaç haline getiren kapsamlı bir dizi hizmetle uzun süredir yolcu konforunu yeni seviyelere çıkarıyor. First ve Business Class kabinlerde seyahat eden yolcular, ünlü Dinlenme Salonları ve Business Class'taki yatağa dönüşebilenkoltukların yanı sıra First Class'taki özel süitler ve Duş&Spa gibi havayolunun imza niteliğinde özelliklerinin keyfini çıkarabilecekler.

 

Emirates kısa bir süre önce yolcularının gökyüzündeki en iyi deneyimi yaşamaya devam etmesini sağlamak amacıyla yapılan multimilyon dolarlık bir yatırım kapsamında filosunda devasa bir tadilat programı başlatmayı planladığını duyurmuştu. Havayolu, Kasım ayından itibaren 67 Airbus A380 ve 53 Boeing 777 uçağın iç kabinlerinin de donatılması için kapsamlı bir çalışmaya başlıyor. Çalışma kapsamında her 16 günde bir, bir uçağın hizmete girmesi planlıyor. 2025 yılına kadar, yaklaşık 4.000 yeni Premium Economy kabini koltuklarının montajı yapılmış, 728 First Class süit yenilenmiş ve 5.000'i aşkın Business Class kabin koltuğu yeni bir stile ve tasarıma kavuşmuş olacak.

 

Emirates filosundaki 118 çift katlı uçakla dünyanın en büyük A380 işletmecisidir. 2020 yılında yeniden kullanıma sokulan ilk A380 olan A6-EVF’den beri, uçak filosu dünya çapında 31.000’den fazla uçuş gerçekleştirirken, 10 milyonun üzerinde yolcu taşıdı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu