EKONOMİ HABERLERİ

Gayrimenkul Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Gayrimenkul Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 

Yıllar boyunca herkes bir şeyler alma hayali ile para, altın vb. değerli şeyleri biriktirir. Ya da bu şekilde birikim yapmadan işe girmiş ise ona güvenerek kredi çekmek ister. Ve zamanı gelip elimizdeki para belli bir miktara ulaşınca ya da krediden elimize toplu para geçince bunu değerlendirmek isteriz.

Değerlendirmek için genelde vatandaşlar ev, arsa, arazi ilerisi için değerli gayrimenkullara yönelir. Dönemimiz için gayrimenkullere yönelik bir şey satın almak iyidir. Çünkü gayrimenkul taşınmazlar her geçen gün fiyatları artış gösterir. Bunun için kazanç elde etmek istiyorum derseniz taşınmazlara yönelmekte fayda var. Peki, her taşınmaz her yerden alınır mı nelere dikkat etmeliyim ki kazancım boşa gitmesin? Bu konuda birçok yönden dikkat etmek gerekecektir.

Her Gayrimenkul Alınır Mı? 

Gayrimenkul, herkesin taşınır mallardan daha öncelikli olarak aldığı taşınmazlardır. Gayrimenkulün kapsamına giren mallar ise: Ev, bağ, bahçe, arsa gibi taşınmayan sabit olan mallara denir. Bu gayrimenkul, değerli malları almak için, kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra almak daha mantıklı olacaktır. Aceleye getirip gayrimenkul almak yanlış olur çünkü bazen tapuda ya da başka türlü şeylerde dolandırıcılık olabilir.

Dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir?

  • Öncelikli olarak tapuda kaydını kontrol etmemiz gerekir. Tapusu olmayan taşınmaz hiçbir işe yaramayacaktır.
  • Taşınmazı ne amaçla alıyorsak o amaca uygunluğunu kontrol etmeliyiz. Mesela okula yakın, işe yakınlık gibi konumu, ulaşım araçlarına yakınlığı gibi o amaca hizmet etmeli.
  • Ev ise çevresindeki komşu, insanlar, evin içi, bahçesi, durumu gibi sıkıntılı bir şeyler var mı bakılmalıdır.
  • Dönemimizde doğal afetlerden deprem sık yaşamaktadır. Ev ise dayanıklılığına bakılmalıdır. Evin tabanlı, kullanılan malzemesi, yeri hepsine bakılmalı ona göre karar verilmelidir.

Dönemimizde En Çok Yatırım Yapılan Taşınmaz Hangisidir? 

Pandeminin de etkisi ile en çok tercih edilen taşınmaz arsadır. Nedeni ise insanların kendi tercihine göre ev yapma isteğidir. Apartman gibi yapılarda kapalı kalmaktan sıkılan insanlar bu şekilde arsa alarak ev yapmaya ve bahçe ile uğraşmaya  başlamıştır. Bahçe tercihi ise çocuklara daha rahat bir şekilde oynama alanı oluşturUr. Kalabalık site, apartman gibi toplu yapılar ve sitelerden uzak durulmaya başlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu