TEKNOLOJİ HABERLERİ

Ethernet Bağlantısı Nedir?

Ethernet Bağlantısı Nedir?

 

Ethernet bağlantısı bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı kurmaya yardımcı olan bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte iki bilgisayar arasındaki ağ kabloları desteklenir ve istenilen şekilde kablo bağlama sorunu gerçekleştirilmiş olur. Gelişen ve yenilenen imkanlar doğrultusunda birbirinden farklı olacak şekilde yapılan veya kurulan bu sistemler insanların hayatlarını son derece kolaylaştıran birer sistemlerdir.

İki bilgisayar arası bağlantıyı sağlayan ve ismine ethernet denilen bu sistem ile birlikte iki bilgisayar arası geçişler son derece kolay ve basittir. İki bilgisayarın birbirine bağlanması için gereken karta ismine de ethernet kartı ismi verilir. Ethernet ne demek olduğunu bilmek için öncelikle bilmemiz gereken isimlerden birisi yerel ağ alanıdır. Bu ikisi birbirini tamamlayabilen en önemli bir ikilidir.

Yerel Ağ Bağlantısı Nedir?

Yerel ağ bağlantısı bir diğer adı ile birlikte lan diye bilinen bu sistemin amacı bir veya birden fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasını sağlayan bit kaynaktır. Bu kaynak birden fazla bilgisayarı birbirine bağlaması ile birlikte yanında bulunan faks yazıcı gibi aletlerin çok uzak olmayan bir bölgede birbirileri ile de bağlanmasını sağlayabilen birer kaynaklardır. Birçok kişi yerel ağ bağlantısının amacını mersk eder. Yere ağ bağlantısının asıl amacı birden fazla bilgisayar arasında ağ bağlantısı kurup bu bağlamların daha hızlı ve aktif olarak çalışmasını sağlar.

Günümüzde oldukça fazla kullanılan teknolojilerden biri olan lan kurulumlarının bir parçası olan ethernet bağlantı sistemidir. Bu sistem ile birlikte oldukça basit ve hızlı bir veri akımı sağlanır. Ataması bir o kadar basit olan bu teknoloji güç makinasından aynı zamanda basit bir şekilde güç aktarım şeklide yapılabilir. Yapılan bu işlemler ile birlikte bilgisayarlar arası ağ bağlantı hizmeti daha hızlı ve kaliteli bir şekilde ilerlemiş olacaktır.

Ethernet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ethernet bilindiği üzere paket veya çerçeve olacak şekilde iki farklı türde bulunan bir sistematiktir. Bu sistemlerden biri olan çerçeve sisteminde sadece iletilen veri yükü bulunmaz. Çerçeve sistemi aynı anda fiziksel olarak medya erişimi adresi gibi iletişim problemlerinde sapma yapmak adına tercih edilen bir işlemdir. Bununla birlikte ethernet kabloları farklı hızlarda çalışabilen bir sistemdir. Büyük veri merkezlerinden tutunda daha Farklı yerlere uzaktan çalışan ofislere kadar kendini gösterebilen ethernet kabloları genellikle renkli bir şekilde karşımıza çıkar.

Ethernet sistemlerini aslında bir kısmımız tam olarak bilmekteyiz. Diğer insanlarda duyduklarında ethernet nedir diye düşünürler. Ethernet kısa ve öz bir tanım ile kablolu veya kablosuz bir şekilde olan farklı şekildeki cihazlara bağlanmak için olan birer sistemlerdir. Ethernet bağlantı işleminin hızı ve üretken oluşu kanıtlanmıştır. Ethernet hızı gücü ve yapısı bakımından kanıtlanmış olan son derece yaygın ve bilindik bir sistem olup Gerekli durumlarda güç aktarımı da yapılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu