TEKNOLOJİ HABERLERİ

IPhone’da Silinen Verileri Geri Getirme

IPhone’da Silinen Verileri Geri Getirme

Günümüzde birçok iPhone kullanıcısı çeşitli sebeplerden sildiği dosyaları geri getirmeye çalışmakta. Bu yazımızda silinen verileri geri getirme yollarından bahsedeceğiz.

 

Çoğu iPhone kullanıcısı telefonunda bulunan dosyaları kimi zaman yanlışlıkla kimi zaman o an gerek olmadığını düşünerek silmekte. Daha sonra bu dosyalara ihtiyaç duyması halinde ise silinen dosyaları geri getirmek için çeşitli yollar aramaya başlamakta.

 

IPhone’da Silinen Verileri Kurtarmak Mümkün Mü?

 

Eğer siz de bir iPhone kullanıcısı olarak silinmiş verileri geri getirmek istiyor ancak bunun mümkün olup olmadığından şüpheliyseniz cevap: Evet silinmiş dosyaları getirmenin birkaç yolu var. Aşağıda belirttiğimiz yöntemleri deneyerek eski dosyalarınıza tekrar kavuşabilirsiniz.

 

Son Silinenler Klasöründen Dosya Kurtarma

 

IPhone’da silinen resim veya video dosyaları hemen kaybolmaz. Bu dosyalar öncelikle “Son Silinenler” adlı klasöre taşınır. Silmiş olduğunuz dosyalar 30 gün boyunca bu klasörde tutulur ve kurtarmamanız halinde cihazınızdan silinir. Bu klasörden verileri kurtarmak için öncelikle cihazınızdan fotoğraflar bölümüne ardından albümler ve son silinenler albümüne girmelisiniz. Burada geri döndürmek istediğiniz fotoğrafı veya videoyu seçip kurtar butonuna basmanız halinde dosya tekrar galerinize dönecektir.

 

iCloud Drive veya iWork Uygulamasından Silinen Dosyaları Kurtarma

 

Dosyaları ister icloud.com adresinden ister Apple markalı herhangi bir cihazınızdan (iPhone, iPad, iPod Touch, Mac)  silmiş olun iCloud Drive ve iWork uygulamaları sayesinde “Son Silinenler” klasöründe olduğu gibi sildikten sonraki 30 gün içinde silinen dosyaları geri getirmek mümkün. Bunun için izlemeniz gereken 2 adım var. Öncelikle iCloud Drive veya icloud.com adresinde pencerenin sağ alt köşesinde bulunan “Son Silinenler”i tıklayın. Ardından tümünü veya kurtarmak istediğiniz dosyaları seçip “Kurtar” butonuna tıklayın. Böylece silinmiş dosyalarınız geri gelecektir.

 

Tamamen Silinmiş Fotoğraf ve Video Dosyaları Nasıl Kurtarılır?

 

Eğer fotoğraf ve videolarınız son silinenler albümünden de silinmişse yapmanız gereken şey bilgisayarınıza Stellar Data Recovery programını indirmek. Programın kurulumundan sonra iPhone’unuzu USB ile bilgisayara bağlayın. Önce IPhone’u kurtar sonra Film Rulosunu seçin. İleri ve Tara dedikten sonra kurtarmak istediğiniz video ve fotoğrafları seçerek telefonunuza kaydedebilirsiniz.

 

Yukarıda belirttiğimiz yöntemlerle siz de silinen dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu