MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Emlak Danışmanı Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Emlak Danışmanı Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

 

Son dönemlerde çok daha popüler bir hal alan emlak danışmanı nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar soruları bu alanı tercih eden kişilerin merak konusu olmaktadır.

Emlak danışmanı nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar sorularında doğru cevaplar sonunda pek çok kişi bu meslek dalına ilgi duymaktadır. Son derece cazip sonuçlar doğrultusunda büyük bir kesim bu alanda seçim yapmaktadır.

Emlak Danışmanı Nasıl Olunur?

Emlak danışmanı nedir sorusu on zamanlarda meslek arayışında olan yeni nesillerin en fazla merak ettiği ve araştırdığı konuların başında gelmektedir. Villa, konut, iş yerleri ve arsa gibi pek çok mülklerin alım, satım ya da kiralama gibi işlemlerinin belli işlemler doğrultusunda yapan kişilere denilmektedir.

Emlak danışmanı nasıl olunur sorusuna cevap olarak ilkokul mezunu olmak yeterli olacaktır. Fakat bu meslekte çok fazla emlak danışmanı yer aldığı için gerekli eğitim almak gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes üniversite giriş sınavı tercih ederek üniversitelerin alakalı fakültelerinde yer alan işletme, iktisat ile Emlakçılık gibi bölümlerden mezun olunması mümkün olabilir. Bunların yanı sıra devlet kurumları ya da özel kurumlar tarafından açılmış olan Emlak Danışmanlığı kurslarına da katılmak halinde meslek sahibi olunabilir.

Emlak Danışmanı Ne İş Yapar?

Genel olarak meslek arayışında olan kişilerin en fazla araştırma yaptıkları meslek dalları arasında emlak danışmanı ne iş yapar sorusuna cevap aramaktadırlar. Sorunu cevapları şöyle sıralanabilir;

  • Müşterilerin ihtiyaçlarını benimsemek,
  • Müşterilerin ekonomik hallerine uygun olarak kişilere seçenek sunmak,
  • Müşterilerin sahip oldukları ekonomik durumlarını belirlemek,
  • Gayrimenkul satmak isteyenler ile devamlı olarak irtibat halinde olmak,
  • Müşterilerin mülk kiralamalarına yardımcı olmak gibi görevleri bulunmaktadır.

Emlak Danışmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Emlak danışmanı ne kadar maaş alır sorusunun cevabında en düşük 3 bin TL, ortalama olarak ise 5 bin 360 TL olurken en yüksek maaş oranı 16 bin 750 TL olmaktadır. Bu maaş oranlarına göre pek çok kişi bu meslek alanını seçmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu