EKONOMİ HABERLERİ

Çay Makinesi

Çay Makinesi

 

Çay makinesi, çay demlemek için kullanılan elektrikli araç-gereçtir. Özellikle, çay tiryakisi olanlar için oldukça kullanışlı olan bu araç gerecin, gün geçtikçe kullanım alanları artmaktadır. Çay makinesini satın alırken bazı özelliklerinin isteklerinizi karşılaması önemli bir noktadır.

Çay Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Özelliklerden biri, su ısıtıcı haznesinin kapasitesidir. Çay, kaç kişi için demlenecekse su ısıtıcının haznesini de ona göre seçmeniz gerekmektedir. Günlük kullanımda yaklaşık 1 litre kapasiteli bir ısıtıcı haznesi yeterli iken, kalabalık olan aileler için daha fazla kapasiteye sahip demlik ve su ısıtıcı haznesine sahip çay makineleri daha uygun olacaktır. Çayın lezzetli ve sağlıklı olması bakımından çay seven kişiler için, çay makinesinin yapıldığı malzeme de önemlidir. Çay tiryakilerinin, söylediğine göre demlik kısmının porselenden üretilmesi çayın lezzetini artırmaktadır.

Isıtıcı kısmının plastikten yapılmış olması çaya kimyasal bulaşma ihtimalini artıracağı için sağlık açısından problem olacağını söyleyenler vardır. Bunun için ise cam olarak üretilen çay makineleri de bulunmaktadır.

Çay Makinesinde Çayı Nasıl Demlersiniz?

Su ısıtma haznesine, koyduğunuz suyu yeterli miktarda kaynattıktan sonra, çayı demlemek için yeterli miktarda olan su daha önce demliğe koyduğunuz çay üzerine eklenir. 8-10 dakika bekledikten sonra çay demlenmiş ve tüketime hazır hale gelmiş olacaktır.

Çay Makinesi Kireci Nasıl Temizlenir?

Pratik kullanımı olan çay makinelerinin en büyük sorunu olan kireçlenmenin önüne geçebilmek için kolay yöntemler vardır. Çay makinesi içerisindeki Isıtıcı hazneye, kaynar su doldurulur. Sonrasında bir fincan kadar sirke ve 2 ya da 3 yemek kaşığı kadar limon tuzu kaynar suya ekleyerek, birkaç saat çay makinesinin kireçli olan kısmında bekletilir.

Daha sonrasında bu karışım çay makinesinin içinden boşaltılarak iyice temizlenir ve durulanır. Bu şekilde çay makinenizin içinde biriken kireci kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Kireç oluşumunu en aza indirmek için temiz su kullanımına da özen göstermek gerekmektedir.

Uygun Fiyatlı Çay Makinesi Nerden Alınır?

Çay makinesi almak için ucuzagidiyor.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Fiyatı yeterince uygun olan, demlik ve gövde malzemesi istediğiniz tarzda üretilen bu makinelerin çeşitlerini inceleyebilir, dilediğinizi seçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu