EKONOMİ HABERLERİ

Bosch Rexroth, Elmo Motion Control’ü satın alıyor

Satın alma, Bosch Rexroth'un fabrika otomasyon faaliyetlerini daha da güçlendirecek

 

  • Elmo'nun üst düzey hareket kontrolleri ve servo sürücüleri, Bosch Rexroth portföyünü tamamlıyor.
  • Elmo teknolojileri, genel ve mobil otomasyon, robotik ve yarı iletken endüstrisinde otomasyon için elektrik kabinsiz sürücü sistemleri sağlıyor.
     

Bosch Rexroth, fabrika otomasyon işinin genişlemesine yatırım yaptı ve merkezi Petah Tikva, İsrail'de bulunan hareket kontrol uzmanı Elmo Motion Control Ltd'yi satın almayı kabul etti. Elmo, endüstriyel otomasyon için elektrikli üst düzey servo sürücüler ve hareket kontrolleri geliştiriyor ve üretiyor. Şirketin yaklaşık 330 çalışanı bulunuyor. Yüksek performanslı, yerden fazlasıyla tasarruf sağlayan ve hassas sürücüler, ctrlX AUTOMATION otomasyon platformundaki Bosch Rexroth ürün portföyünü tamamlıyor. Bosch ve Elmo, 4 Eylül 2022 günü bu satın alma işlemiyle ilgili bir anlaşma imzaladı. Satın alma fiyatı açıklanmayacak. İşlem, anti-tröst onaylarına tabidir.

 

Fabrikalarda verimliliği artıran ve kaynakları koruyan akıllı otomasyon ve Endüstri 4.0 çözümlerine sürekli artan talep var. Bosch Rexroth Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri İş Birimi Başkanı Thomas Fechner, “Fabrika otomasyonu, Bosch Rexroth'ta net bir şekilde odaklanılan bir konudur. Portföyümüzü hem ctrlX AUTOMATION gibi yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi yoluyla hem de Elmo gibi uygun satın almalar yoluyla organik olarak güçlendiriyoruz.” dedi.  

 

Satın alma işlemi, Elmo'nun yenilikçi gücünü ve dinamiklerini Bosch Rexroth'un fabrika otomasyon uzmanlığıyla birleştirecek. Bosch'un amacı, Elmo'nun en gelişmiş hareket ve servo kontrol ürünlerini geliştirme ve üretme yeteneklerini artırmak. Elmo'nun yerel yönetimiyle ve mevcut personeli elinde tutmasıyla bir İsrail kuruluşu olarak kalması planlanıyor.   

 

Bosch Rexroth geleceğin fabrikasını sadece zeminler, tavanlar ve duvarlar sabit ve geri kalan her şey esnek olarak görüyor. Şirket sürekli olarak bu konsepte tam olarak uyan çözümler sunuyor. Bosch Rexroth, Elmo'nun akıllı, oldukça kompakt ve sağlam sürücülerini ekleyerek portföyünü ideal bir şekilde tamamlıyor. Fechner, “Elmo'nun teknolojisi, akıllı telefon boyutundaki sürücüleri robotlara veya otonom taşıma araçlarına entegre etmemizi sağlıyor. Elmo teknolojileri böylece otonom ulaşım araçları, hizmet robotları veya makinelerdeki elektrik kabinsiz sürücü sistemleri düzenlemeleri gibi özel teknolojik zorluklar ortaya çıkaran yeni uygulama alanları açıyor. Burada Elmo ürünleri, güçlü yanlarını öncelikle hareket performansları, kompaktlıkları, enerji verimliliği ve yüksek dinamiklerle birleştirilmiş hassasiyetleri aracılığıyla gösteriyor.” dedi. 

 

Elmo Motion Control'ün kurucusu ve sahibi Haim Monhait, “Elmo ekibinin, teknolojimizin ve müşterilerimizin artık geleceğe daha net ve daha umut verici bir yola sahip olmasından çok memnunum. Elmo, Bosch Rexroth'a yalnızca ürünlerimizin birbirini iyi bir şekilde tamamlaması nedeniyle değil, aynı zamanda şirketin ikna edici büyüme hedefleri ile fabrika otomasyonunda müşteri odaklı bir yaklaşım izlemesi nedeniyle katılıyor. Elmo, müşterilerimizin yararına makine performansını iyileştirmek için yenilikçi, akıllı ve lider hareket kontrol çözümleri yaratmaya devam edecek.” dedi.

 

Elmo Motion Control, teknolojik olarak gelişmiş, ancak kompakt servo sürücüler ve hareket kontrolünde uzmandır. Bu elektrikli servo sürücüler ve hareket denetleyicileri son derece akıllıdır ve tamamen onaylı fonksiyonel güvenlik sağlar. Ürünler özellikle yarı iletken, elektronik imalat, elektrik endüstrisi, robotik, medikal, otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV), otomatik depolama ve paketleme ve gıda endüstrisi segmentlerine uygundur. Elmo, 1988 yılında İsrail'in Tel Aviv yakınlarındaki Petah Tikva'da özel bir şirket olarak kuruldu. Ana lokasyona ek olarak, şirketin Polonya'da bir montaj tesisi bulunuyor.

 

Fabrika otomasyonuna yapılan yatırımlar

Bosch Rexroth, 2022 ilkbaharında Kassow Robots'un çoğunluk hissesini devralmıştı. Yaklaşık 25 çalışanı bulunan Danimarkalı şirket, endüstriyel üretimde birçok farklı şekilde kullanılabilen işbirlikçi robotlar (cobotlar) üretiyor. Cobotlar, yüksek taşıma kapasitesi ve menzile sahip ve en dar alanlarda kullanılabiliyorlar: Kassow Robots'un yedi aksla donatılan bir cobotu, bir kol gibi köşelere ulaşabilir ve böylece piyasada rakipsiz bir esneklik sunar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu