MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Embriyolog Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Embriyolog Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Son zamanlarda pek ok genç en fazla kazanan meslek dalları hakkında bilgi alırken Embriyolog nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar araştırılmaktadır.

Embriyolog nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar soruları büyük bir kesim tarafından cevap aranan soruların başında gelmektedir. Pek çok farklı cevapların yer aldığı meslek gençler tarafından fazlası ile tercih edilmektedir.

Embriyolog Nasıl Olunur?

Embriyoloji zigotların oluşum, gelişim ve büyüme işlemlerini inceleyen bilim dalı olup bu bilim dalı ile uğraşan kişilere embriyolog denilmektedir. Bu alanda uzman eğitim almış kişiler hastanelerde ya da tüp bebek merkezlerinde hizmet veren tıbbi personellerdir.

Embriyolog nasıl olunur sorusuna cevap olarak bu mesleğe sahip olmak için iki yol bulunmaktadır. Bu yollardan biri tıp fakültesinden mezun olmak ve tıpta uzmanlık sınavından yeterli puanı almak gerekir. Embriyolog olmak için diğer bir yolsa üniversitelerin biyoloji bölümünde moleküler biyoloji ve genetik bölümünden veya genetik mühendisliğinden mezun olması gerekmektedir. Ayrıca bu bölümlerin bitimi sonrasında histoloji ve embriyoloji ana bilim dalı üzerinden yüksek lisans yapılması gerekir.

Embriyolog Ne İş Yapar?

Günümüzde çok fazla talep gören meslek dallarından biri olan embriyolog ne iş yapar sorusu karşısında doğru cevapları alarak seçim yaparlar. İşte embriyologların görevleri;

  • Üreme sağlığı ve tüp bebek hastaları için uygulanacak tekniklerin belirlenmesi,
  • Görev yapılan ünitenin işleyişini bilmek ve işleyişi uygun davranmak,
  • İlgili tanı ve tedavinin yapılmasını sağlamak,
  • Laboratuvarın çalışma planını hazırlamak,
  • İdari işler için gerekli olan işlemlerin tamamlanması,
  • Randevu ya da sırası ile işlemleri tamamlamak,
  • Teknolojik yenilikleri ve bilimsel tüm çalışmaları takip etmek,

Embriyolog Ne Kadar Maaş Alır?

Embriyolog ne kadar maaş alır sorusu bu meslek ile ilgilenen herkesin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu alanda hizmet eden kişiler tecrübe ve kuruma göre farklı olmaktadır. Kamu kurumunda çalışan bir embriyolog yaklaşık olarak 10 bin liraya kadar maaş almaları mümkün olmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu