TEKNOLOJİ HABERLERİ

Twitter ve Sphere Güçlerini Birleştirdi

Twitter ve Sphere Güçlerini Birleştirdi

 

Çağımızın ve teknolojinin bizlere kattığı Twitter uygulaması çoğu insan tarafından gerek haberleşme gerekse bilgilenme ya da stres atma yolu olarak bilinen ve kullanılan Twitter uygulaması yakın zamanda Sphere isimli mesajlaşma uygulamasını ani bir karar ile satın almıştır ve bu birçok sosyal medya kullanıcının dikkatini çekip ilgi odağı olmuştur. Twitter bu alımın maliyeti ile ilgili kesin bir açıklama yapmamış olması daha da çok dikkat çekip ilgiyi bu konu üzerinde yoğunlaştırmaya neden  oluşturmuştur.

Sphere sitesi Türkiye’de çok sık kullanılan hatta neredeyse hiç kullanılmayan ve bilinmeyen bir uygulamadır bu nedenle ilk bu uygulama nedir ona bakalım.

Sphere Uygulaması Nedir?                                                                                                                 

Sphere uygulamasının temel amacı online bir şekilde insanların birbiri ile iletişim kurmayı sağlama yolu ile iletişim kurma desteği sağlayan bir uygulamadır.

Sphere Uygulamasını Hangi Ülkeler Kullanır?                                                                                 

Sphere uygulaması Türkiye’de bilinmediği gibi genel olarak diğer ülkelerde de bilinmiyordur. Fakat İngiltere ülkesi bu uygulamayı en aktif kullanan ülkedir ve en çok bilinen İngiltere’de mesajlaşma aracılığı olarak kullanımı  olan yöntem bu uygulamadır.

Sphere Uygulaması Kimindi?                                                                                                         

Sphere uygulaması bahsettiğim gibi gerçekten de çok bilinen ve kullanılan bir uygulama değildir bu nedenle bu uygulamanın sahipleri de kesin olarak kim olunduğu bilinmiyor ama bu konu hakkında bilinen tek şey bu uygulamanın arkasında  20 kişilik bir gurup olduğu iddia ediliyor ve biliniyor.

Sphere Uygulamasının Alınma Amacı Nedir?                                                                                   

Hayatta her şeyin bir nedeni olduğu meçhuldür. Fakat bu konu hakkında Twitter uygulaması resmi bir açıklama yapmamıştır ancak düşünülen gerçeklik de şu yöndedir. Whatsappın ülkelerde, milliyetlerde çok sık bir şekilde kullanımı mevcuttur hatta birçok rakip elemiştir bu güne kadar ama Sphere uygulaması için gelecek vaat edildiği ve hatta Whatsapp uygulamasına iddialı bir rakip olarak karşılaşma durumu olduğu hem sosyal medya kullanıcıları tarafından düşünülüyordur. Hem de bu iş ile ilgilenen birçok bireyin düşüncelere bu yöndedir.

Sphere Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?         

Sphere uygulaması daha henüz çok bilinmeyen bir uygulama olduğu için şu anda her mesajlaşma uygulamasın da olan temel özelliklerin var olduğu düşünülüyor yani fotoğraf, ses, müzik gönderim yapma özelliğinin mevcut oldu şu anlık varsayılıyor ve diğer uygulamalardan ayıran bir özelliği henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu