TEKNOLOJİ HABERLERİ

Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Bilgisayarda silinen dosyalar, bazı programlar ile geri getirilebilir. Silinen veriler nasıl kurtarılır? Sorusu bu aşamada önem taşır.

Silinen veriler nasıl kurtarılır? Sorusu bilgisayardan dosyalarını silen, ancak geri getirmek isteyen kişiler için önemlidir. Bu aşamada bazı programlar ve kodlama sistemlerinden faydalanılır. Günümüzde bu işlem daha basit bir hal almıştır. Windows üzerinden silinen dosyalar daha kolay bir şekilde geri getirilebilir.

Silinen Verileri Geri getirme Programsız

Birçok kullanıcı silinen fotoğrafları ve dosyaları nasıl geri getireceğini merak eder. Bu aşamada silinen verileri geri getirme programsız yöntemlerini araştırır. Çıkan sonuçlara göre bir dizi işlem ile silinen dosyalarını geri getirmeye çalışır. Windows işletim sistemlerinde yer alan önceki sürüm özelliği ile bu hiç de zor değildir.

En İyi Silinen Dosyaları Geri Getirme Programı

Silinen dosyaları geri getirmek, bazı programlar ile hiç de zor değildir. Saatler hatta dakikalar içinde bu işlem gerçekleştirilebilir. Bilgisayarda depolama ya da tam veri kaybı durumlarında genellikle dosyaları geri getiren programlardan faydalanılır. En iyi silinen dosyaları geri getirme programı çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • EaseUS Data Recovery
  • Stellar Data Recovery
  • Recoverit by Wondershare
  • Advanced Disk Recovery
  • MiniTool Power Data Recovery

Telefonda Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android telefonlarda silinen dosyalar kolaylıkla geri getirebilir. Bu işlem için bazı programlar kullanılması gerekir. Özellikle fotoğraf ve videolar yanlışlıkla silinebilir. Bu dosyaları geri getirmek için biraz uğraş verilmesi gerekir. Ancak sonucunda kesin sonuca ulaşmak mümkündür. Telefonda silinen dosyaları geri getirme dosyaların tamamını ya da bir kısmını geri getirir. Android silinen dosyaları geri getirme işleminde birkaç program ile bu işlem kısa sürede halledilir.

Android Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android üzerinden silinen dosyalar birkaç yöntem ile geri gelebilir. Android silinen dosyaları geri getirme işlemi şu şekilde gerçekleşir:

  • Geri dönüşüm kutusu ya da arşivleme özelliği olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Bulut yedeklemelerinin açıklığı kontrol edilmelidir.
  • Whats app yedekleme özellikleri özenle kontrol edilmelidir.
  • Masaüstünde yer alan veri programları iyice denetlenmelidir.
  • Dosya geri yükleme hizmetlerinden faydalanılmalıdır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu