OTOMOBİL DÜNYASI

Nissan, Elektrikli Otomobili Sakura’yı Tanıttı

Nissan, Elektrikli Otomobili Sakura’yı Tanıttı

 

Nissan tarafından mini bir elektrikli otomobil olarak tasarlanan Sakura, tanıtıldı. Japonya’da tanıtılan araçta 4 kişilik kapasite bulunuyor. Aynı zamanda saatte maksimum 130 km hıza çıkabilmesi ile şehirler için ideal bir otomobil olarak gösteriliyor. Fiyatı da arabanın kendisi kadar dikkat çekiyor.

Nissan yeni otomobilini piyasaya tanıttı. Nissan Sakura, sürücüler için “mantıklı ve pratik” bir otomobil olarak tasarlandı. Otomobil, güvenli sürüş için önemli olan düşük ağırlık merkezine ve sürücünün içine girmeden yer bulmasını sağlayan otomatik park sistemine sahip.

Nissan’ın yeni elektrikli arabası Nissan Sakura, Japonya’da piyasaya tanıtıldı. Araç 180 kilometre menzile sahip ve sadece 40 dakikada yüzde 80 şarj ikmali yapılabiliyor. Otomobil ayrıca saatte 130 kilometre maksimum hıza sahip.

Nissan’ın 2023 Model Yeni Elektrikli Arabası

Nissan Sakura, 2023 model bir elektrikli araç olarak tanıtıldı. Mini bir binek araç şeklinde tasarlanan Sakura, 1,5 metre genişliğe ve 3.4 metre uzunluğa sahip. Arabanın yüksekliği ise 1.6 6 metre kadar. Araçta aynı zamanda 107 litre bagaj kapasitesi yer alıyor.

Bunların yanı sıra 1070 kg kadar bir ağırlığı bulunuyor. Sakura hem tasarımı hem de özellikleri ele alındığında daha çok şehir içinde kullanmak üzere tasarlanan bir araç olarak ön plana çıkıyor. Aynı zamanda kısa mesafe yolculuklar için çok uygun bir araç olduğu da görülüyor.

Nissan Sakura Özellikleri

Nissan Sakura, saatte maksimum 130 km hıza ulaşabiliyor. Elektrikli motoru ise 63 beygir gücündedir ve 47 kW’lık 195 Nm tork değeri olan bir motordur. Otomobilin 180 km menzili bulunuyor. Aracın şarjını tamamen doldurmak istediğinizde 8 saatte tamamen şarj olması mümkündür. Aynı zamanda sadece 40 dakika şarj ederek %80 oranında batarya doluluğu sağlanabileceği de belirtiliyor.

Nissan tarafından bu araç, kendi segmentinde en sessiz iç kabine sahip araç olarak gösteriliyor. Aynı zamanda araçta park asistanı da yer alır. Bu asistan park sırasında hız, yavaşlama ve benzeri konularda sürücüye yardımcı oluyor. Türkiye’ye gelmesi konusunda henüz net bilgi olmayan araç, 14 bin dolardan satışa sunuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu