TEKNOLOJİ HABERLERİ

Neden Bilgisayar Soğutucu Kullanmalıyım?

Neden Bilgisayar Soğutucu Kullanmalıyım?

 

Bilgisayarın içerisinde bazı parçalar bulunmakta ve bu parçalar uzun çalışma süreleri sonucunda bazen aşırı ısınabiliyor. Bu durumda hem ortamın gerekenden daha sıcak olmasına hem de bilgisayar parçalarının aşırı ısınmasına neden oluyor. Çok fazla ısınan bilgisayar ise donmaya ve kasmaya başlıyor.

Bilgisayarı Soğutmak İçin Neler Yapmalıyız?

Bilgisayar soğutucu almak bilgisayarınızı korumak için önemli bir adımdır. Bilgisayar soğutucu, verdiği soğuk hava sayesinde bilgisayarınızın içindeki bütün parçaları itinayla soğutur ve bilgisayarınızın ömrünü uzatır. Bilgisayarınızın performansının düşmesini engeller ve gereksiz kapanmaların önüne geçer. İşinizin ortasında bilgisayarınız kapanmaz ve sizde mağdur olmazsınız.

Bilgisayar Soğutucu Her Bilgisayara Olur Mu?

Masaüstü bilgisayarlar soğutucuya diz üstü bilgisayarlardan daha az ihtiyaç duyuyorlar. Diz üstü bilgisayarlar yoğun bir şekilde hem iş için hem de kişisel zevkler için kullanılan bilgisayar türüdür. Konforlu oluşu ve her yere taşınabilmesi sayesinde gözde bilgisayar şekillerinden biri olmuştur. Soğutucu alarak diz üstü bilgisayarınızı soğutmak mümkün.

Bilgisayar soğutucu, diz üstü bilgisayarınızı yerden daha yükseğe koymanızı sağlar ve alttan soğuk hava vererek bilgisayarın soğumasına yardımcı olur. Aşırı ısınmadan dolayı bozulma riski ile karşı karşıya kalan bilgisayarınıza önemli bir çözüm sağlayan soğutucular hard diskin yanmasını da önlemiş oluyorlar.

Hangi Bilgisayar Soğutucular Alınabilir?

Laptop için alabileceğiniz soğutucu modelleri ekran boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Standart olarak 15 inç ekran için üretilen soğutucu modelleri daha küçük ekranlı laptopları da soğutabiliyor fakat daha büyük ekrana sahip olan laptoplar için yetersiz kalıyor. Bunun için soğutucu alırken ekran boyutunu da hesaba katmanız gerekiyor. Fan dönme hızını da hesaba katmalısınız.

İstediğiniz zaman yükseltip istediğiniz zaman düşürebileceğiniz bir fana sahip olan soğutucuyu tercih edebilirsiniz. Fan dönme hızı az olan soğutucu istediğiniz verimi size veremeyebilir. USB sistemle çalışan soğutucular ise laptopunuzun gücünü laptopunuzu soğutmak için kullanıyor. Bu tip sisteme sahip olan soğutucuları almak doğru değil çünkü bu durumda hem bir USB harcamış oluyorsunuz hem de bilgisayarınızın gücünü kullanıp onun gücünün erken bitmesine sebep oluyorsunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu