TEKNOLOJİ HABERLERİ

Nano Teknolojide Yeni Devrim Çağı

Nano Teknolojide Yeni Devrim Çağı

 

Makalenin özetleyerek, nanoteknolojiye kısa ve öz bir genel bakış sunuyor. Ayrıca geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. İşleme, ilaç, beslenme teknolojisi, robotik, güneş pilleri ve daha fazlası gibi sektörlerdeki uygulamalar. Ek olarak, bu, nanoteknolojinin potansiyel gelecek perspektiflerini ve fırsatlarını ele alır.

Doğru makine ve nükleer boyutlu bileşenleri oluşturma yeteneği, nanoteknoloji ile sağlanır. Bunda benzersiz bir tanımla, “nanoteknoloji”, kullanarak sıfırdan bir şeyler inşa etmek için beklenen kapasiteyi ifade eder. En yüksek kalibrede ürünler üretmek için geliştirilmekte olan teknikler ve cihazlar. Nano geliştirme, Ulusal Bilim Vakfı ve NNI’ye göre, anlama, düzenleme ve kontrol etme kapasitesidir. Küçük parçacıklar ve moleküller düzeyinde maddedir. Tüm işletmeler ve toplumun tüm yönleri, nanoteknoloji odaklı değişimden önemli ölçüde etkilenecektir. Nano Ölçekte Yakınsama, kalitesine 2000 ve 2005 yılları arasında ulaştı ve yanıta bağlı ekteki nanosistem modellerinin bir ayrımını ölçtü.

Nano Teknoloji Kullanım Amaçları

Nano ölçekli malzemelerle çalışmak karmaşıktır, ancak uzmanlar ve mimarlar bu konuda uzmanlaşıyor. Şu anda, nano ölçekli malzeme ve süreçleri kullanan şeyler var. Kuru nonoscle tozu gazı öldürebilir. İçinde daha fazla gücü daha hızlı ve daha az ısı ile iletmek için elektronik piller artık akılda nano ölçekli malzemeler. Farklı yöntemler ve nesneler çoğunlukla minik bakış açısıyla gösterilir.

  • Modern İlaç Uygulama Yöntemleri

Hastalık tedavisi de dâhil olmak üzere nanoteknoloji tedavileri için çok çeşitli uygulamalar mümkündür ve diğer rahatsızlıklar.

  • Nano Film yapımı

Yüzeyleri su itici, akıllı, kendi kendini temizleyen ve UV ışınlarına dayanıklı hale getirmek için ince bir kaplama olarak uygulanabilir. Kızılötesi koruma, buğu önleyici, mikrobiyal önleyici, çizilmez veya elektriksel iletkenlik çok arzu edilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu