TEKNOLOJİ HABERLERİ

Microsoft’tan Beklenen Haber Geldi

Microsoft'tan Beklenen Haber Geldi

 

Microsoft’un iş dünyasını ihtiyaçlarına yönelik sunduğu yeni Windows sistemi sonunda çıktı. Windows 365 bulut işletim sistemi tarzında dizayn edilmiştir. Çalışan sayısı 300 kişi ya da altında olan işletmelere yönelik hazırlanan Windows 365’in fiyat aralıklarında açıklandı. Her çalışan bireye özel olmak üzere ücretlendirmenin yapılacağı Microsoft şirketi tarafından duyuruldu. Büyük şirketleri hedef almayan Windows 365 uzun zamandır beklenen bir sistemdi.

Windows 365’in Sunduğu Avantajları 

Çalışanı fazla olmayan orta kararda şirketlerin kullanıma uygun olarak hazırlanan Windows 365 işletmelere diğer bilgisayarlara ulaşım hizmetini rahatlıkla sağlamış oluyor. Bir iş yerinin bilgisayarı Windows 10 ise rahatlıkla iş yerinizden ulaşabiliyorsunuz. Şuanda Windows 11 çıkmadığı için en son sürüm Windows 10’dur. 300 kişiden az çalışana sahip olan şirketlere kolaylık sağlayacak olan Windows 365 farklı paket seçenekleriyle de hizmetinin içeriğini müşterileri ile paylaştı.

Herhangi bir ekstra donanım yüklenmesine gerek kalmadan tarayıcınız üzerinden diğer bilgisayarlara erişiminizi rahatlıkla yapabileceğiniz Windows 365 sistemi; Windows 11 çıktığı zaman da ulaşılabilir olacaktır. Bilgisayarlara yeni donanım yüklenmesinin önüne geçecek olan Windows 365 orta düzeyli ofis ortamlarına kolaylık getirmiş olacaktır. Şirketlerde bulunan çalışanların sayısına göre her ay ödeme şeklinde bu hizmetten yararlanmak mümkündür.

Windows 365 Paket Fiyatları 

Aynı tarayıcı üzerinde yer alan bilgisayarlara kolaylıkla ulaşma imkanı tanıyan Windows 365 için fiyat aralıkları da kişi başına ödenecek şekilde düzenlenmiştir. Çoğu şirketin bilgisayarlarının halâ eski sürümlü işletim sistemleri olduğun biliniyor. Bu sistemlerin yenilenmesi veya güncellenmesi de şirketlere maddi olarak ekstra bir yük teşkil etmektedir. Windows 365’in sunduğu tarayıcı üzerinde yer alan diğer bilgisayarlara ulaşım hizmetiyle şirketler birçok masraftan kurtulmuş olacaktır.

Windows 365’in içerikleri farklı olan paket şeklinde tarifeleri de açıklandı. En çok içeriğin sunulduğu paket; şirketlerin kişi başı olacak şekilde ödemeleri gereken tutarın aylık 594 TL olduğu ifade edildi. En kapsamlı olan bu paket içeriğinde 128 GB depolama hafızası, 4 çekirdeği bulunan vCPU ve 16 GB RAM bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken bir konuda Windows 365’li olsanız bile  Windows 10 Pro lisansınız  yoksa almanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu