GÜNCEL GELİŞMELER

Manisa’ya Beyazay geliyor

Engelli bireyler yararına farkındalık oluşturmak için yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği, Manisa şubesini açıyor. Kurumun Genel Başkanı Lokman Ayva, Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı ve beraberindeki heyet; Valilik, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ve Şehzadeler belediyeleri ile Celal Bayar Üniversitesini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.  

 

Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki Türkiye Beyazay Derneğinin Manisa Şubesinin açılışı öncesi Genel Başkan Lokman Ayva, Organizasyonlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selda Selimoglu, Genel Koordinasyon Kurulu Üyesi Zinnur Zulal, Bölge Başkanı Osman Kabalay, Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı, Bölge Başkan Yardımcısı Recep Oktay, Manisa Şubesi Kurucu üyeleri Zeynep İpek ve Gülsüm Şaşmaz’dan oluşan Beyazay heyeti; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık’ı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz’ı ziyaret etti.

 

TÜRKİYE ÖNDE GELEN ÜLKELERDEN

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde engellilik ve kamu hizmetlerinin fotoğrafını çektiklerini dile getirdi. Kamu çalışanlarının engellilere yönelik etkili ve verimli hizmet vermesinin önemi üzerinde duran Lokman Ayva, Türkiye’nin bu alanda önde gelen ülkelerden olduğuna işaret etti. Lokman Ayva ziyaretleri sonrasında, Manisa’daki yerel yöneticilerin engellilere yönelik hizmetler konusunda vizyon sahibi olduklarını sözlerine ekledi.

 

AÇILIŞ VE FUAR DAVETİ

Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı ise temaslarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Ziyaretlerimiz kapsamında belediyelerimizin, bakanlıklarımızın engellilere, yakınlarına ve ilgililere sunduğu hizmetlerde Beyazay Derneğimiz ile güç birliğine gidilmesi, halka yönelik hizmet veren belediye çalışanlarına Beyazay tarafından seminer verilmesi ve medya, sağlık, spor, sanat, istihdam gibi çeşitli alanlarda işbirliğinin sağlanması üzerinde durduk.

 

Beyazay Derneği olarak karşılaştıkları olumlu yaklaşımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kumbaracı ziyarette bulundukları kurum ve yöneticilerini önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek Manisa şubesinin açılışı ile 1-4 Aralık tarihlerinde İstanbul'da Beyazay Derneği ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Engelsiz Yaşam Fuarı” EYAF Expo’ya davet ettiklerini söyledi.

 

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA FAAL

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Beyazay Derneğinin yurt içinde 72 yurt dışında ise 7 şubesi bulunuyor. 2008 yılından bu yana kamu yararına çalışan dernek statüsünde bulunan Kurum; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklar gibi engelleri olan tüm engellileri kapsayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Dernek, faaliyetlerinde; eğitim, farkındalık oluşturma, destek hizmetleri ve uluslararası çalışmalar gibi esaslar üzerinde duruyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu