PRATİK BİLGİLER

Kaşe Kaban Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaşe Kaban Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Şık ve kullanışlı giysilerden biri olan kaşe kabanlar nasıl yıkanır? Kabanlarınızı ilk günkü gibi kullanmak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

Kaşe kaban yıkanırken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için paylaşıyoruz. Kışlık dış giyim koleksiyonlarının arasında yer alan kaşe kumaş, bu sezon da adından söz ettiriyor. Kaşeye vücudu sıcak tutan kendine özgü kumaşlardan bir tanesidir. Kabanlarda kaşe, vazgeçilmez kumaş türleri arasındadır.

Kaç Derecede Yıkanmalı?

Kaşe kabanları yıkarken su sıcaklığı yüksek olmamalıdır. Yüksek sıcaklık dereceleri, kumaşın yapısında ciddi zararlar verebilir. Bu tür kumaşlar için 30 derece ideal sıcaklıktır. Bundan daha düşük sıcaklıklarda da yıkama yapabilirsiniz.

Kaşenin Tüy Toplanmasını Önleme

Kumaşın kendine özgü dokusu nedeniyle kolaylıkla tüy ya da iplik toplayabilir. Kumaşın tüy veya iplik toplamaması için kabanı tek başına yıkamanız tavsiye edilir. Başka çamaşırlarla birlikte yıkayacaksanız, çamaşırların hav vermemesine dikkat ediniz.

Tüylenme Nasıl Engellenir?

Tüylen en sık görülen sorunlardan bir tanesidir. Çamaşır makinesindeki dönme hareketi, tüylenmeye neden olabilir. Bu sorunu engellemek için kabanı bir çamaşır filesinin içine koyarak makineye atmalısınız.

Program Seçimi

Kaşe kumaş kabanlarınız için kuru temizleme en doğru tercihtir. Ayrıca çamaşır makinesinde de yıkayabilirsiniz Yıkamanın mümkün olduğunca hassas şartlar altında gerçekleşmesi gerekir. Sıkma sırasında devir hızının çok yüksek olmamasına dikkat edin.

Kaşe kabanları elde de yıkayabilirsiniz. Sıkma hareketini yaparken kumaşa zarar verme riskinden kaçınmalısınız.

Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Sık yıkama, kaşe kabanların ömrünü kısaltabilir. O yüzden kirlenene kadar beklemeniz gerekir. Düzenli olarak kaşe kumaş için özel olarak üretilmiş fırçaları kullanabilirsiniz.

Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Kaşe kaban nasıl korunu? Kabanı rutubetli, havasız ve tozlu ortamlarda saklayınız. Bu uygulama ayrıca kabanın çabuk kirlenmesini de engelleyecektir.

Kaşe Kaban Elde Nasıl Yıkanır?

Ilık Su Kullanın

Kaşe kabanı elde yıkarken sıcak su kullanmayınız. Ilık suyu tavsiye ediyoruz. Durulama suyunda sıkma işlemi yapmadan kurutmanız kabanın ömrünü arttıracaktır.

Deterjan Seçimi

Kaşe kabanınızı elde yıkarken özel formüllü bir deterjan kullanabilirsiniz. Kış aylarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan kaşe kabanların temizliği ve bakımı oldukça önemlidir. Bu yöntemleri uygulayarak sağlıklı bir temizlik yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu