SAĞLIK HABERLERİ

Evde taze zencefil varsa

Evde taze zencefil varsa

Kış günlerinin vazgeçilmez hastalığı olan grip günlerimizi bize zehir edebiliyor. Doktora gitmeyip de evde doğal yöntemler ile tedavi olmayı isteyenler için birçok besin mevcut ve gerçekten kısa sürede etkilerini gösteriyorlar. Yapacağını bir çay ile gripten kısa bir sürede kurtulabilirsiniz. Zencefilin vücudumuza olan faydalarını çoğumuz bilmiyoruz. Yapacağınız bir zencefil çayı ile gripten kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.

Nasıl yapacağız bu çayı?

Bu çayı yaparken bize sadece zencefil lazım olacak. Bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı zencefil ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Çayın soğuması daha doğrusu ılıması için bir süre bekletin. Bir dilim limon ve bir çay kaşığı balı içine atın ve lıkır lıkır için. Tadı biraz değişik olabilir ancak kısa sürede etkisini gösterecek ve sizi bir anda ayağa kaldıracaktır.

Evde taze zencefil varsa ne yapabiliriz?

Her şeyin tazesi daha makuldür. Eğer evinizde taze zencefil varsa gribinizi bıçak gibi söküp atacak bir formülümüz daha var. Küçük bir taze zencefili iyice rendeleyin ve üzerine bir çay kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş tüketin ve üzerine bir bardak ılık su için.

Bu formülleri uygulayacağız ama tatları nasıl?

İlk yediğinizde tadı biraz değişik gelebilir. Ancak siz şifa niyetine tüketeceğiniz için tadı çok da önemli olmamalı. Bu hastalıktan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız tadı iyi olmasa da katlanmak zorundasınız.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu