EKONOMİ HABERLERİ

Emeklilere Promosyon Veren Bankalar

Emeklilere Promosyon Veren Bankalar

 

Emeklilik elde etmiş vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında promosyon veren bankalar bulunur. Kamu ve özel bankalarını ayrı ayrı ödediği promosyon tutarı emeklinin aldığı maaşa göre de değişkenlik gösterir. Alt ve üst limitlerin belirli olduğu promosyon ücretleri 3 yıllık maaşını aynı bankadan alacağına dair imza veren her SSK, emekli sandığı ya da bağ kur emeklisi vatandaşlar alabilir. Belirlenen şartları taşıyan emekli vatandaşlar her 3 yılda bir promosyon para almaya hak kazanırlar.

2017 Yılından Beri Promosyon Veriliyor

Kamu ve özel bankaların promosyon uygulaması 2017 yılından beri devam ediyor. En az 500 TL’den başlayan promosyon ücretleri artarak devam ediyor. Bazı özel bankaların bu tutarı daha da yukarıya çektiği fark ediliyor. Çoğu bankalarda ek bir şart talebinde bulunmuyor. Bazıları ise birkaç koşul öne sürerek daha fazla promosyon para ödemeyi vaat ediyor. SGK Kurumlarından maaşlarını alan emeklilere sunulan bu promosyon çoğu vatandaş için çok önemli bir meblağdır.

Kamu bankalarından olan Ziraat  Bankası en az olarak 500 TL’den başlayarak 750 TL tutarına kadar çıkabiliyor. Alınan maaşın tutarına oranla alınacak promosyon ücreti de değişiyor. Kamu ve özel bankaların sunduğu promosyon için yapılması gereken işlemleri dikkatle okunup değerlendirilmesi gereklidir. Şartları yerine getiren emekli vatandaşlar istedikleri herhangi bir bankadan promosyon alımı için anlaşma yapabilir.

Özel Bankaların Promosyon Tutarı Ne Kadardır?

SGK Kurumlarından emekli maaşını alan vatandaşların promosyon almak istediği bankaları iyi araştırması gerekir. Özel bankaların ödediği promosyon ücretleri farklılık gösterir. En az 500 TL olan promosyon ücreti alınan maaş tutarı ve bankaya göre değişkenlik gösterir. QNB Finans bankasının emekli müşterilerine ödediği en az promosyon tutarı 1.00O TL olarak belirlenmiştir. En üst limitinin 1.600 TL olduğu Finansbank’ı Akbank takip eder. Akbank emekli vatandaşlarına en az tutar olarak 1.200 TL ödemeyi vaat eder. Ayrıca Akbank emekli müşterilerine en üst promosyon ücreti ise 1.750 TL’dir. Garanti BBVA ise en üst limit olarak 1.500 TL ödemeyi vaat eder. Ayrıca emekli vatandaşlar yanında bir diğer emekliyi getirirse onun üzerinden de 150 TL gibi bir ödeme alır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu