MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Dalış Eğitmeni Nasıl Olunur

Dalış Eğitmeni Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Ne Kadar Maaş Alır?

 

Dalış eğitmeni nasıl olunur, ne iş yapar, ne kadar maaş alır? Sorularının kısaca cevaplandığı bu yazımızda dalış eğitmeni hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Dalış eğitmeni olabilmek için gerekli şartlar nelerdir? Sorusu ile sıklıkla karşılaşmışsınızdır. Çünkü günümüzde dalış eğitmeni olmak için gerekli bilgileri pek çok kişi bilmemektedir. Günümüzde ise dalış eğitmeni olmak için gerekli şartların ilkinde en az 3 yıldızlı olan eğitim belgesine sahip olmak vardır.

3 yıldızlı dalış eğitim belgesine; çeşitli kursların sunduğu eğitimlerden başarılı olarak sahip olunur. Bu kurslarda öncelik her zaman sağlık koşullarıdır. Sağlık koşullarının yetersiz olan kişilerin kurslardan eğitim almaları olanaksızdır.

Dalış Eğitmenliği Nasıl Olunur?

Su ile sürekli vakit geçirmek isteyen kişiler için dalış eğitmeni mesleği idealdir. Ayrıca yaşadıkları tecrübeleri de danışanlarına kolayca aktarmak isteyen kişiler dalış eğitmeni mesleğini tercih etmeleri önerilir. Peki dalış eğitmeni nasıl olunur?

Dalış eğitim belgesinde 3 yıldızlı belgeye sahip olma zorunlulukları bulunmaktadır. Federasyon yönetimindeki dalış eğitmeni kurslarına yazılmaları gerekiyor. Kursiyer olarak bulundukları kurslarda iki aşamalı olarak sınav gerçekleşir. Bu iki sınavda da başarılı olunması gerekiyor. Ayrıca dalış eğitmeni her yıl düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçmesi gerekiyor.

Dalış Eğitmeni Ne İş Yapar?

Farklı ve zorlu kursları tamamlayan dalış eğitmenlerinin yaptıkları işler özel sektörde bulunur. Sıklıkla merak edilen dalış eğitmeni ne iş yapar? Sorusunun cevabı ise çeşitlidir. Genel olarak dalış eğitmenleri;

  • Dalış eğitmenliği için kurs ve kurs yeri açar
  • Öğrencilerine dersler verir.
  • Başarılı öğrencileri için sertifika onaylarını sunar.
  • Öğrencilerinin sınav değerlendirmesini yapar.

Dalış Eğitmeni Ne Kadar Maaş Alır?

Günümüzde dalış eğitmenleri kamu alanlarında çalışmadıkları için tam ve net olarak maaşları bulunmaz. Dalış eğitmeni maaşları sürekli değişmektedir. Genel olarak sorulan dalış eğitmeni ne kadar maaş alır? Sorusuna cevap olarak; bazı dönemlerde en az 3000 tl kazanır diyebiliriz.

Dalış eğitmeni turizm alanlarında çalışabilmektedirler. Özelliklede yaz turizmi zamanlarında özel dersler ile birlikte kazançları artmaktadır. Burada dalgıç eğitmenine yapılan reklamlar oldukça etkili olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu