MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Dalgıç Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Ne Kadar Maaş Alır?

Dalgıç Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Ne Kadar Maaş Alır?

 

Dalgıç nasıl olunur, ne iş yapar, ne kadar maaş alır? Dalgıç mesleğine dair merak edilen soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Dalgıç uzmanlığı için ne gereklidir? Sorusu gençler tarafından her zaman merak edilmiştir. Özelliklede su ile bir hayat yaşamayı tercih etmek isteyen gençler için dalgıçlık mesleği bir bilinmezdir. Öncelikli olarak dalgıçlık uzmanlığının bir belgesi ya da sertifikası bulunmaz. Dalgıç uzmanları; günümüzde uzun süreli deneyim geçmişi olan kişilerdir. Özelliklede profesyonel eğitimlerini tamamladıktan belirli bir süre sonra dalgıçlık uzmanı olunur. Çünkü dalgıçlık mesleğinde deneyim kadar; profesyonel eğitimde gereklidir.

Dalgıç Nasıl Olunur?

Suya aşık kişilerin hayallerin meslekler arasında dalgıçlık mesleğide yer alıyor. Peki günümüzde dalgıç nasıl olunur? Günümüzde Türkiye’de dalgıç mesleği için sertifika veren iki kurum bulunmaktadır. Bu kurumların ücretli dalgıçlık eğitim kursları bulunmaktadır. Kurslar iki aşamalı olarak uygulanır. İki aşamadan da başarılı olan kişiler dalgıçlık sertifikasına sahip olabiliyor. Dalgıçlık sertifikası ile de dalgıçlık mesleği gerçekleştirilebiliyor.

Günümüzde dalgıçlık kurslarına yazılmadan önce; sağlık raporu istenir. Sağlık raporunda dalgıçlık mesleğine engel olacak bir durum bulunuyor ise; kişi kursa kabul edilmez.

Dalgıç Ne İş Yapar?

Dalgıçlık mesleğinin bir diğer adı; balık adamdır. Çünkü tüm işlerini suların altında gerçekleştirirler. Peki günümüzde meslek olarak dalgıç ne iş yapar? Dalgıçların iş alanları geniştir. İş alanlarına göre sundukları hizmet çeşitleri değişmektedir. Genel olarak ise dalgıçların yaptıkları işler;

  • Suda kaybolan kişileri bulmak
  • Su altında yer alan yapıların yapılmasında yardımcı olmak
  • Suda boğulan kişileri kurtarmak
  • Suyun içinde kayıp olan önemli eşyaları bulmak
  • Su altında rayların döşenmesi için gerekli yardımı sağlamak

Dalgıç Ne Kadar Maaş Alır?

Günümüzde dalgıçlar hem özel sektörde hem de kamu iş bulmaları mümkündür. Dalgıçlık mesleğinde sıklıkla merak edilen sorulardan birisi de dalgıç ne kadar maaş alır? Çünkü iş alanlarına göre dalgıçlık maaşları da değişmektedir.

Dalgıçlar günümüzde 3000 civarı ile 9000 civarı değişmektedir. Tercih edilen iş platformuna göre dalgıçlık mesleğinde maaş net haline geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu