TEKNOLOJİ HABERLERİ

Beklenen Açıklama Facebook’ tan Geldi

Beklenen Açıklama Facebook' tan Geldi

 

En büyük denizaltından geçen kablo projesi dev şirketlerin yönetiminde hazırlıklarına devam ediliyor. Afrika kıtasının ön planda olduğu ve adının 2Africa olduğu sistemin 2023 yılında faaliyete başlaması bekleniyor. Bu denizaltı kablo sistemi ile 3 milyara yakın kişinin internet ile birbirine bağlanması hedefleniyor. Birçok dev şirketin içinde yer aldığı projede Facebook şirketi de önemli bir pay sahibidir. Projenin yürütücülerinin arasında önemli bir pozisyona sahip olan Facebook şirketinden sevindirici bir açıklama geldi.

Yeni Bölgeler Dahil Edildi

Afrika kıtasını diğer ülkelere bağlamak için yapılması kararlaştırılan 2Africa projesi ilk kez 2020 yılında ortaya atılmıştı. Facebook şirketinin açıkladığı projenin temel hedefi Afrika kıtasını denizaltından kablo çekerek diğer Avrupa ülkeleriyle bağlantı kurmasını sağlamaktı. 3 milyara yakın insanın internet aracılığıyla birbirine bağlanacağı projeye iki yeni bölgenin daha eklendiği ifade edildi. Projede etkili bir konumda bulunan Facebook Şirketinden yapılan açıklamada Hindistan ve Orta Doğu eklentilerinin de dahil edildiği ifade edildi.

İlk olarak 2020 yılında 2Africa sistemini Facebook şirketi duyurmuştu. Yeni eklentileri de duyuran Facebook, 2Africa projesinin 2023 yılında faaliyete geçirileceğini de ekledi. Projenin ana merkezi olan Afrika kıtasında yaşayan milyonlarca insandan çoğu internete erişim sağlayamıyor. 2Africa kablo projesi hayata geçirilince Afrika kıtasının birçok bölge ile internetten bağlantısı sağlanmış olacaktır. İki önemli teknoloji şirketi olan Google ve Facebook’ un önderliğinde yürütülen internet iletişim ağı ulaşımı ile birçok noktadaki insanlara hizmet verilmesinin önü açılıyor.

Teknoloji Çağının Gerekliliği

Birçok dev şirketin kapsamında yer aldığı 2Africa kablo ağı sistemi 2023 yılında faaliyete geçecektir. İlk başlandığı zamanlarda sadece Akdeniz ve Süveyş Kanalı arasındaki bölgeyi kapsayan erişim sistemine daha sonra birçok ülkede dahil edildi. Vodafone gibi internet ve telefon ulaşım ağı operatörlerinin de başı çektiği projenin kapsamı genişletilmişti.

Kuveyt, Hindistan, Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan, Katar, Pakistan, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri de denizaltı kablo projesine dahil edildi. Afrika Kıtasında yaşayan milyarca insandan çok azı internete erişim sağlamaktadır. 2Africa projesinin şuanda hizmet veren diğer kablo sistemlerine göre 3 kat daha hızlı erişim imkanı sağlaması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu