TEKNOLOJİ HABERLERİ

Yeni E İmza Dönemi Çok Yakında Başlıyor

Yeni E İmza Dönemi Çok Yakında Başlıyor

Yaşanan korona virüs salgını sebebiyle çok sayıda işlem uzaktan sistem ile gerçekleşmeye başladı. Teknoloji sektörünü de etkileyen bu konu ile ilgili resmi gazetede bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuru ile birlikte ise yüz yüze yapılan işlemler yerini e-imza dönemine bırakacak. Kimlik doğrulama işlemleri de e imza sistemi ile yapılacak.

Bununla birlikte yüz yüze işlem dönemi sona erecek ve e imza dönemine geçiş yapılacak. Resmi gazete üzerinden yayınlanan yönetmelik içeriğinde e imza işlemlerinde kimlik bilgileri teyit etme işlemleri uzaktan pratik bir şekilde yapılacak. 31 Aralık tarihinde başlayacak bu süreçte e imzalar yüz yüze yerine uzaktan sistemle kimlik doğrulama olarak yapılabilecek.

Teknolojide Dev Yenilik E İmza Dönemi

Yılın son günlerinde devreye girecek olan bu yeni uygulama sayesinde e imzalar ve kimlik doğrulama kontrolleri uzaktan yapılacak. Bilgi ve Teknoloji Kurumu tarafından planlanan yeni uygulama resmi gazetede yayımlandı. Yeni uygulama ise 31 Aralık tarihinde kullanıma açılacak. Bu sayede çok sayıda işlem pratik bir şekilde e imza olarak uzaktan yapılabilecek.

Resmi gazete üzerinden yayınlanan yönetmelikle birlikte abonelik işlemleri, numara transfer işlemleri ve bu tarzda olan bütün işlemlerde kimlik doğrulama detayları uzaktan yapılabilecek. Aynı zamanda e posta işlemleri, yeni abonelikler, sim cart değişiklikleri e imza yöntemi, video konferans sistemi ya da e devlet üzerinden doğrulanarak yapılacak.

Yüz Yüze Yapılan İşlemler Sona Eriyor

Yaşanan bu gelişme ile birlikte ise yüz yüze yapılan işlem devri sona eriyor. Resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile birlikte çok sayıda işlem uzaktan kimlik doğrulama ile yapılabilecek. Bu sayede işlemler daha kolay ve pratik bir şekilde onaylanacak.

E imza hakkına sahip olanlar abonelik işlemleri dahil çok sayıda yüz yüze yapılan işlemi uzaktan kimlik doğrulama uygulaması ile yapabilecek. Bu sistem sayesinde e imza sahipleri hem zaman kazanacak hem de işlemlerde asla hata oluşmayacak. Yeni uzaktan kimlik doğrulama uygulaması 31 Aralık 2021 tarihinde geçerli olacak. Bu yeni sistem milyonlarca insana vakit kazandıracak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu