EKONOMİ HABERLERİ

Yabancı alıcılar CNR Food İstanbul’a akın etti

Dünya gıda sektörünün yakından takip ettiği CNR Food İstanbul kapılarını açtı. CNR Ambalaj İstanbul Özel Bölümü ile eş zamanlı gerçekleşen bu dev buluşmaya, daha ilk gününde yerli ve yabancı sektör profesyonelleri akın etti. 65 bin profesyonel alıcı gelmesi beklenen, dünya gıda sektörünün Türkiye buluşmasının ilk gününde yabancı alıcı sayısı 2 binin üzerine çıktı. 

 

Türk gıda ve içecek sektörünün yerli ve milli üretim potansiyelinin gözler önüne serileceği CNR Food İstanbul, yerli ve yabancı 1600’ün üzerinde markanın katılımı ile gerçekleşiyor. 

 

Türk gıda sektörünün üretimden dağıtıma, işletmeden tüketime kadarki tüm süreçlerini tek çatı altında buluşturan CNR Food İstanbul, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 65 bin profesyonel alıcı gelmesi beklenen, dünya gıda sektörünün Türkiye buluşmasının ilk gününde yabancı alıcı sayısı 2 binin üzerine çıktı.

 

Gıda ürünlerini hammadde olarak alan, işleyen, ambalajlayarak dünyanın her yanına ulaştıran dev sanayiyi, gıda ihracatında en önemli kent konumunda olan İstanbul’da bir araya getiren CNR Food İstanbul, 3 Eylül’e kadar açık olacak. CNR Food İstanbul, yaklaşık 4 milyar dolarlık iş hacmine ev sahipliği yapılacak.

 

CNR Food İstanbul’da bin 600 marka

CNR Food İstanbul’un yerli gıda ve içecek firmalarının global tanıtmalarına ve ihracatlarına önemli katkılar sağladığını söyleyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem “ Yerli ve yabancı bin 600 markayı aynı çatı altında buluşturan bu dev organizasyona yerli firmalar kadar yabancılar da oldukça ilgi gösteriyor. Çekya, Hindistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Rusya,  CNR Food İstanbul’a ülke pavilyonu olarak katılıyor. Bireysel katılım gösteren ülkeler ise: Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Polonya, Avustralya, Makedonya, Ekvator, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suriye, Suudi Arabistan’dan oluşuyor. CNR Food İstanbul’da, 50’nin üzerinde yabancı firma, 112 markası ile yer alıyor” dedi.

 

Global gıda sektörünün taleplerini karşılıyor

CNR Food İstanbul’da Türkiye’nin en iyi dağıtım kanallarına sahip firmalarının yer aldığını dile getiren Erem, “Gıda sektörünün bu dev buluşması, katılımcılarına iç piyasada ticari gücünü artırmak ve ihracat bağlantıları kurmalarının önünü açıyor. Kurulduğu günden beri Türkiye’nin global ticaretinin gelişmesini sağlayan çok önemli fuarlara imza atan CNR, katılımcı ve ziyaretçilerin taleplerine CNR Food İstanbul ile karşılık vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin fuar organizasyonlarına çok daha fazla önem ve destek vermesi gerektiğini söyleyen GİMDES Genel Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer CNR Food İstanbul’un, helal lokmanın tanıtılmasında önayak olması bizler için oldukça önemlidir dedi.

 

Bu gıda buluşması dünya mutfağına katkıda bulunuyor

İstanbul’da bu gıda buluşmasının gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohamed Ahmed Tageldin Mousa “Çünkü Türkiye bu bölgede dünyanın birçok mutfağına büyük katkıda bulunuyor. Bu buluşmada bu konuyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Herkes için CNR Food İstanbul’un çok iyi geçmesini ve yüksek verimli bir buluşma olmasını diliyorum” dedi.

 

CNR Food İstanbul’da, katılımcı ve ziyaretçiler arasında gıda sektörünün en önemli B2B ikili iş görüşmeleri de gerçekleşiyor. Bu görüşmeler yüksek hacimli ve uzun soluklu iş anlaşmalarının zeminini oluşturarak ticaretin yıl boyunca devam etmesine olanak sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu