TEKNOLOJİ HABERLERİ

Türkiye’ de İnternet Kullanımının Güncel Durumu

Türkiye’ de İnternet Kullanımının Güncel Durumu

 

Türkiye’ de ilk internet bağlantısı 12 Nisan 1993 yılında ODTÜ Bilgi İşlem Başkanlığında ve PTT aracılığıyla gerçekleşti. O zamandan bu zamana öyle bir hızla arttı ki o zamanlarda internet için sıraya giriliyordu . 2021 Yılında ise Türkiye İstatistik Kurumu raporlarına göre durum, şu şekildedir:

2021 yılında evlerde, yüzde 93′ lük kısım internet kullanıyor. Geçen seneye göre yüzde 3′ lük oranda artış vardır. En fazla kullanan il İstanbul’ dur . İstanbul’u, sırayla Ankara , Konya, Karaman takip ediyor.

İnternet kullanımını 16-74 yaş grubu en fazla kullanan gruptur. Yüzde 64′ lük kısım erkeklerden oluşmaktadır. Kadınlar ise yüzde 32′ lik kısımdadır. Türkiye’ de insanların neredeyse tamamı internet kullanıyor .

İnternet Kullanımında Yaşanan Artış

Türkiye’ de 2021 yılında geniş bant erişimi hanelerde yüzde 93′ e çıkarak geçen yıla göre artış göstermiştir. 2020 yılında bu oran yüzde 87 idi. Yüzde 62′ lik kısmında ADSL , uydu net , fiber vb . kullanıldığı belirtilmiştir. Yüzde 87 ‘ lik kısım ise mobil bağlantı ile internet erişimini sağlamaktadır.

Dijital Abonelikler

İnternet üzerinden özel kullanım amacı ile ilk üç ayda satın alınan ve sipariş verilenler, uygulama ve web sitesi aracılığı ile  en çok satın alındı ve abone olundu. Bu tür dijital aboneliklerin yüzde 40’ının film ve dizi aboneliği olduğu belirtildi .

Sipariş verenlerin içinde 1 defa ürün siparişi verenler yüzde 35′ lik kısmı oluşturmaktadır. Bunun yüzde 18′ lik kısmı ise ondan fazla sipariş verenler oluşturmaktadır. Önceki yıllara göre artış fazladır.

Türkiye’de İnternet En Çok Mesajlaşmak İçin Kullanılıyor

Türkiye’ de bireylerin interneti kullanım amaçlarında ilk sırada %91 ile mesajlaşma geliyor. Sesli ya da görüntülü görüşmek için interneti kullananların oranı %83 iken sosyal medya için interneti kullananların oranı %82’dir. Bununla beraber Türkiye’ de internet kullanıcılarının büyük bir kısmı ise  müzik dinlemek, haber okumak ya da sağlıkla ilişkili konularda bilgi edinmek için interneti kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu