GÜNCEL GELİŞMELER

Seferi Sahne Seferihisar’ı tiyatro ile buluşturuyor

İzmir’in Seferihisar ilçesinde kültür ve sanat faaliyetleri yürüten Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu 2015 yılından bu yana Seferihisar’ı tiyatro ile buluşturuyor.

 

 Seferihisar’da 2015 yılında bu yana kültür ve sanat faaliyetleri yürüten Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu kurulduğu günden bu yana pek çok oyun ve sanat faaliyeti gerçekleştirdi. Seferihisar’da ayrıca pek çok il ve ilçede tiyatro faaliyetlerinde bulunan topluluk, Seferihisar’da kültür ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürütüyor. Seferihisar’da sanatın desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu Kurucusu ve tiyatro eğitmeni Uğur Alparslan, “Özellikle burada yetişmiş ve yetiştirilecek sanat insanlarına daha fazla önem verilmesi ve imkân tanınması gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde sanata ilgi oldukça yoğun” diyerek sanatın desteklenmesine dikkat çekiyor.

 

Topluluğun kurulmasından bu yana yaklaşık 1700 kişiye tiyatro, drama ve diksiyon eğitimi sağladıklarını ifade eden Alparslan, “Eğitim verdiğimiz kursiyerlerden 1200 kadarı ilçemizde ve çeşitli il ve ilçelerde sahneyle buluşma imkânı buldu. Ekibimiz çok geniş bir aile. Bu nedenle aynı dönem içerisinde iki üç oyun sahneleyebiliyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayı sonunda artarda, farklı oyuncularla 7 oyun sahneledik. Her oyunda ortalama 15 kişi rol aldı. Yani ay içerisinde 100’den fazla arkadaşımız sahnesini en başarılı şekilde icra etti” diye konuştu.

 

Engelli Tiyatrosu 2000 tiyatro severle buluştu

Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu bünyesinde kurulan Engelli Tiyatrosu’nun nisan ayı içerisinde İzmir’in 5 ayrı ilçesinde sahne aldığını söyleyen Alparslan, “Sahne aldığımız oyunlarla 2000 izleyiciyle buluşma imkânımız oldu. Avrupa birliği Desteğiyle kurduğumuz Seferihisar Engelli Tiyatrosu ile 4 aylık bir hazırlanma sürecinin ardından tüm arkadaşlarımız başarıyla sahnelerini icra etti” diye konuştu.

 

Mayıs ayında gerçekleştirdikleri il turnesinin 1500’ün üzerinde tiyatro severi misafir ettiğini söyleyen Alparslan, son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında sahneledikleri Kuvayı Milliye oyununa olan ilgiden duydukları memnuniyeti “Seferi Sahne olarak bizler de Seferihisar Cumhuriyet Meydanında oldukça yoğun ilgi gören, Vatan sevdalısı Usta Şairimiz Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı adlı oyununu sahneledik. Oldukça güzel eleştiriler aldık. İlçemizde ve İlçemiz adına daha nice sahneleri sanatla süslemek, taçlandırmak istiyoruz. Zafer Bayramımızın 100. Yılında sahne almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduk” ifadeleriyle dile getirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu