TEKNOLOJİ HABERLERİ

Giyilebilir Cihazın Gelişmesi İle Şarj Derdiniz Ortadan Kalkıyor

Giyilebilir Cihazın Gelişmesi İle Şarj Derdiniz Ortadan Kalkıyor

 

Evet! yanlış duymadınız, gün geçmiyor ki teknoloji gelişmeden dursun. Yine güzel bir teknoloji haberi ile geliyoruz. Bu sefer sadece toplumun bir kesimi ya da belli kişileri değil. Dünyanın, ülkelerin en ücra köşesine kadar herkesi ilgilendiren büyük bir atılım gerçekleştirildi. Bu güzel teknoloji harikası ürünü duyunca hemen kullanıma geçmesi için sabırsızlıkla bekleyeceksiniz.

İnsanların kendi üzerine, vücuduna giyecekleri bu cihaz ile istediğiniz her yere götürüp, vücudunuzda kolunuza vs. takarak işleriniz de yarıda kalmadan halledeceksiniz. Birçok açıdan da tasarruf sağlayacaksınız. Peki bu ürün kimler tarafından, nerede icat edildi, üzerine çalışmalar yapıldı? Bu ve benzeri sorulara cevap bulmak için diğer başlıklarımıza göz atalım.

Giyilebilir Teknoloji Harikası Ürünü Tanıyalım

Amerika Birleşik Devletleri birçok alanda teknoloji yönünden güzel buluş ve icatlarla adını duyurdular. Bu sefer de aynı şekilde hayatımıza dokunan ve yön verecek olan güzel, faydalı hizmetleri olacağına inandığımız ürünler ve bunların içinde giyilebilir şarj aleti olarak geçen ürün oldukça dikkatimizi çekmektedir.

Arizona Üniversitesi’ nde mühendisler harekete geçti ve yüzyıla damga vuracak giyilebilir teknoloji harikası ürünleri buldular. Sadece bir ürün ile sınırlı olmayan bu kategoride hayatımızın her alanına dokunabilecek ürünler yer almaktadır.

Peki bunlar nelerdir? Saatler, gözlükler, elektronik giyim üzerine eşyalar, vücut sensörleri vb. birçok ürün çeşidi bulunmaktadır. Bu Arizona Üniversitesinde bulunan mühendisler geliştirdikleri ürüne biyosimbiyotik cihaz adını da vermiş oldular.

Biyosimbiyotik Cihazın Hayatımızdaki  Yeri Nasıl Olacak? 

Biyosimbiyotik cihaz olarak geçen cihaz, Arizona Üniversitesi’ nde mühendisler tarafından büyük bir çalışma sonucu olarak 3D yazıcı ile gerçekleştirilmiş oldu.

Bu geliştirilen sensörlerin hayatımıza birçok yönden dokunacağını göreceğiz. Alan olarak: iş, eğitim, sağlık, hizmet, sanayi, güvenlik üstüne üstelik sosyal hayatımızdaki yaşam şeklimize dahi yön vereceğe benziyor.

Ayrıca cihaz ağır falan diye de düşünmeyin. Hiç yokmuş gibi takarak rahatlıkla işinizi yapıyorsunuz. Sizi hiçbir şekilde kısıtlamayacaktır. Bu açıdan size engel olmayacaktır.

Ayrıca bu teknolojik gelişmeye olumlu ve olumsuz yönden düşünceler yer alsa da aslında düşünürsek eğer yaşamın her alanına dokunacağı ve büyük kolaylık sağlayacağını görmezden gelemeyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu