PRATİK BİLGİLER

Fayans Çizikleri Nasıl Geçer?

Fayans Çizikleri Nasıl Geçer?

 

Taşıma ya da farklı nedenlerden dolayı fayanslarınız çizildiyse onları onarmak için farklı yöntemler yer alıyor. Fayans çizikleri nasıl geçer?

Fayans çizikleri nasıl geçer? Fayanslar kullanıma bağlı olarak çizilebilir ya da ezilebilir. Bu problemler canınızı sıkabilir. Ancak fayans üzerinde ortaya çıkan problemler çok büyük olmadığı sürece kolayca onarılabilir. Onarımda kullanacağınız üç malzeme;

  • Dolgu Malzemeleri,
  • Rötuş Malzemeleri,

Derin Çizikler, Ezikler ve Çukurlar

Fayanslar da derin çiziklerin onarımı için dolgu malzemelerinden yararlanabilirsiniz. Dolgu malzemeleri internet üzerinde satılmaktadır. Dolgu malzemeleri birden fazla renge sahiptir. Satın alınacak dolgu malzemelerinin kullanılan yüzeyin rengi ve tonu ile aynı olması gerekir. Dolgu malzemelerini kullanmadan önce yüzeyi mutlaka temizlemelisiniz.

Dolgu malzemelerini hasar her alana uygulayabilirsiniz. Uygulama işleminden sonra fayans üzerinde ortaya çıkan çizikler dolgu malzemeleri ile dolacaktır. Fayans üzerinde bulunan çizikler çok derinse bir kaç kere geçiş yapabilirsiniz. Hasarlı kısım tamamen dolgu malzemeleri ile doldurulduktan sonra yüzeyin üzerinde kalan fazlalıkları almalısınız. Yüzey üzerinde bulunan fazlalık dolgu malzemesini almak için ıspatuladan yararlanabilirsiniz. Fayans ile dolgu malzemesinin parlaklığını eşitlemek isterseniz keçeden yararlanabilirsiniz. Keçeyi dolgu malzemesi parlak hale getirecektir.

İnce ve Yüzeysel Çizikler

Fayansta meydana gelen ince ve yüzeysel çiziklerin onarımı için rotüş malzemesi kullanabilirsiniz. Rötuş malzemeleri birden çok renkte bulunabilir. Bu ürünlerin yüzeyin rengi ve tonu ile aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Uygulama mutlaka temiz yüzeye yapılmalıdır. Rötuş kalemleri vernikli olması nedeniyle üzerlerine ekstra vernik yapmanız gerekmez.

Fayans Tamiri

Çizik fayansları değiştirebilir ya da çeşitli yöntemlerle onarabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için birkaç malzeme bulundurmanız gerekir. Bu malzmeler;

  • Temizlik bezi,
  • Diş macunu,
  • Deterjan,
  • Zımpara kağıdı,
  • Üretan

Öncelikle Temizleyin

Fayansları ilk olarak temiz bir bez ve deterjan yardımıyla temizleyin.

Diş Macunuyla Çizikleri Doldurun

fayanslar sonra çizik olan yerlere diş macunu uygulayın. Çizikler dolana kadar bez kullanarak dairesel hareketlerle ilerleyin.

Zımparalayın

Diş macunu ile doldurduktan sonra zımparalamaya başlayın. Bu uygulama yüzeydeki pürüzlerin giderilmesine yardımcı olacaktır.

Üretan Sürün

Uygulamalar bittikten sonra üretan sürün. Bu işlemi tüm fayansa uygulayabilirsiniz. Üretan çiziklerin dolgusunu korur ve fayansı parlatır. Üretan sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Fayans zemin ve tezgahlar üzerinde çizikler bulunuyorsa fayan tamiri ile problemi halledebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu