GÜNCEL GELİŞMELER

Başkan Büyükakın: Millet adına emaneti muhafaza ediyoruz

Kocaeli’de görev yapan zabıta personeliyle Zabıta Teşkilatı'nın 196. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir araya gelen Başkan Büyükakın, ‘emanet’ vurgusu yaptı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Zabıta Teşkilatı'nın 196. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda kent genelinde görev yapan zabıta personeliyle bir araya geldi. Antikkapı Restoran’da düzenlenen programda konuşan Başkan Büyükakın, belediye olarak emaneti millet adına muhafaza ettiklerini söyledi.

 

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Faruk Zihni, Zabıta Daire Başkanı Arif Usta,  Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, Kocaeli AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, zabıta amirleri ve memurlar katıldı.

 

BAŞKAN ‘’EMANET’’ VURGUSU YAPTI

Konuşmasında ‘emanet’ vurgusu yaparak, “Benim yerime sizler sahadasınız, bu emaneti gözeten sizsiniz. Bendeki vebal sizlere nezaret etmedir, sizdeki vebal ise sahadaki emaneti görüp gözetmedir” diyen Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; “Belediye ile ilgili merkeze yerleşecek en önemli kelime nedir dendiğinde ben emanettir diyorum. Belediyenin eski adı şehremaneti, belediye başkanın eski adı şehrülemin, Peygamber Efendimizin sıfatı Muhammedül Emin. Başka söze gerek var mı? Peki, bir belediye başkanı emanetini kimler aracılığıyla muhafaza etmeye çalışır, yani muhafazayı kim yapar? Kurulduğu zamanki adıyla ihtisap erleri denen zabıtalar yapar. Siz bizim adımıza nezaret ederseniz emanete. Emanet çok ağır bir yüktür.”

 

“EMANETİ GÖZETEN SİZLERSİNİZ”
Emaneti sahip olacak olanlar sizlersiniz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Büyükakın, “Odamda bir hat yazısı var. O hat yazısında bir ayeti kelime yazıyor. Diyor ki; Festakin kema umirte. Festakin istikamet üzerine ol demek. Kema umirte de emredildiğin gibi istikamet üzerine ol demek. Peygamber Efendimiz bu ayet beni yaşlandırdı diyor. Yani Allah emretmiş, dosdoğru ol, istikamet üzerine ol. Bu ayet indiğinde Peygamber Efendimiz bu ayetin yükünden yaşlanmış. Emanet böyle bir şey. Birinci sorumlu benim. Ama benim yerime sizler sahadasınız, bu emaneti gözeten sizsiniz. Bendeki vebal sizlere nezaret etmedir, sizdeki vebal sahadaki emaneti görüp gözetlemedir. Milletin ticari alandaki faaliyetlerini yine milleti muhafaza etmek için sizler denetlersiniz. Bu millete hileli hurdalı mallar satılıyor mu, tarihi geçmiş ürünler yedirilmeye kalkılıyor mu, birisi birinin hakkına tecavüz ediyor mu? Bütün bunlar emanet. Emaneti sahip olacak olanlar sizlersiniz” dedi.

 

“HASSASİYETLE ÇALIŞMANIZI İSTİYORUM”
Hainler ve münafıkların emanete ehemmiyet göstermeyip ihanet ettiğine vurgu yapan Başkan Büyükakın, “Biz belediye olarak emaneti millet adına muhafaza ediyoruz. Belediye başkanına atalarımız şehrülemin demiş. Dolayısıyla yaptığımız iş çocuk oyuncağı değil. Bu hassasiyetle sizlerden çalışmanızı istiyorum. Nasıl bir muamele görmek istiyorsanız sizde insanlara öyle muamele edin. Benim sizlerden isteyeceğim bu. Bize bu emanetin hesabı sorulmaması için sizin böyle davranmanız gerekiyor. Meselenin özeti bu. Günününüz bir kez daha kutlu olsun. Allah kazadan beladan sizleri her daim esirgesin, işlerimizi kolay kılsın” diye konuştu.

 

USLU: KOCAELİ BİZİM EVİMİZ
“Yerel yönetimlerin kahramanları zabıta teşkilatımız ile birlikteyiz. 196. yılınız kutlu olsun. İyi ki varsınız, hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Uslu, desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Uslu yaptığı konuşmada, “Geçen sene İtfaiye programını burada yaptık. Bu sene de Zabıta Haftasını burada yapıyoruz. Evimizde gibiyiz. İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar için Kocaeli trafik ve kaos açısından zor bir şehirdi. Şimdi ise öyle değil. Kocaeli tam bir doğa harikası. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerleriyle Kocaeli’nin farklı bir şehir olduğunu yaşadık. Kocaeli’nin değerlerini halkıyla milletiyle buluşturanlar ile mütevazılığını bırakmayan, hayırla ilgili bir şey olduğu zaman gözü kara ve çözüm odaklı olan ve her daim davetimize kırmayarak gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Uslu, Zabıta teşkilatlarının fedakârlık isteyen ve birbiriyle sırt sırta veren bir teşkilat olduğunu da vurgulayarak, tüm zabıta teşkilatı mensuplarının 196. yılını kutladı.

 

196. YIL PASTASI KESİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Büyükakın, Zabıta Teşkilatı’nın 196. kuruluş yıldönümünü personelle birlikte pasta keserek kutladı. Günün anlam ve önemine binaen ise Başkan Büyükakın’a zabıta yeleği ve şapkası hediye edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu