OTOMOBİL DÜNYASI

Araba Bakımı Nasıl Yapılır?

Araba Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Son yıllarda herkesin arabası olmaktadır. Bundan dolayı araba bakımı nasıl yapılır çok araştırılmaktadır. 

Araba bakımı nasıl yapılır? oldukça sık sorulan sorulardan olmaktadır. Araba bakımı hakkında sizlere kısa bilgiler vermek isterim makalemde şimdiden iyi okumalar dilerim….

Araba Bakımı Nedir?

Araba bakımı;  aracınızın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Her aracın bakımları farklı olup farklı işlemler yapılabilir. Araba bakımı ise; araçların kilometre, ön takım, aylık bakım, yıllık bakım ve buna bağlı pek çok sebepten yapılabilmektedir.

Araba Bakımı Nasıl Yapılır?

Arabaların verimli ve çok uzun ömürlü bir kullanıma sahip olmak için yapılması gereken çok önemli bir iş olmaktadır. Araçlarınızın bakımlarını takip etmeniz için bir kullanım kılavuzunu  takip edebilir ya da aldığınız yer ile görüşebilirsiniz. Aldığınız yer ile görüşerek araba bakımınızı ne zaman ve neler yapılması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Arabanın Genel Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Arabalarınızın bakımları hakkında aldığınız firmadan ya da kişilerden nasıl, ne zaman bakım yaptırmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Araba genel bakımı hakkında bilinmesi gerekenler sırası ile;

  • Lastik değişirtme zamanı,
  • Arabanın aküsü,
  • Arabanın motoru,
  • Araba frenleri,
  • Arabanın iç aksamı,
  • Arabanın dış aksamı daha bir çok bilinmesi gerekenler olmaktadır.

Araba Bakımı Kaç Çeşittir?

Araba bakımı üç çeşittir. Araba dış bakımı, araba iç bakımı ve araba aksam bakımı. Bunları sizlere anlatıcam.

1-Araba Dış Bakımı

Araba dış bakımı; temizlik, onarım, bakım, cilalama ve her türlü dış bakımına  denilir. Arabaların dış bakımlarının düzenli olarak oto yıkamalarda malzemeleri kullanmak yeterli olmadığı vakit pasta cilası uygulaması yapılmaktadır. Arabaların hem iç temizliği hem de dış temizlikleri çok önemli ve gereklidir.

2-Araba İç Bakımı

Arabanın iç bakımı; koltuk temizliği, paspas temizliği, havalandırma temizliği ve plastik olan yüzeylerinin iç bakımıdır. Araçların koltuk kumaşlarına göre deterjan kullanılmalıdır. Arabanın içlerini elektrik süpürgesi ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

3-Araba Aksam Bakımı

Araba aksam bakımı ise; aracın içerisindeki parçaların temizliği ile ilgili olmaktadır. arabaların dış olsun iç olsun bütün kısımlarındaki aksamların bakımı arabalar uzun ömürlü ve çok konforlu olsun diye yapılmaktadır. Kullanımınız da böylelikle daha rahat olacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu