TEKNOLOJİ HABERLERİ

Windows 11 Kullanıcılarından Son Güncelleme Hakkında Şikâyet Geldi!

Windows 11 Kullanıcılarından Son Güncelleme Hakkında Şikâyet Geldi!

 

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Windows 11 işletim sistemi Şubat ayında bir güncelleme getirmişti. Bu güncellemeyi yükleyenler tarafından ardı ardına şikâyetler geldi. Bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Windows 11 kullanıcıları sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Her işletim sisteminde be teknolojik cihazda olduğu gibi kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunabilmek ve cihazlara yeniden can getirmek için belli aralıklarla güncellemeler geliyor. Windows 11’de geçtiğimiz Şubat ayında tamda öyle yaptı. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi ve güncellemeyi yüklenenler tarafından sorun yaşadıklarına dair geri dönütler alındı. Başlat menüsünde problem yaşayan kullanıcılar widget çubuğuyla da çarpıştığını dile getiriyorlar.

Yeni Güncelleme İle Başlat Menüsü Kayboluyor

Windows 11 kullanıcıları bu son güncellemenin ardından işletim sisteminin hatalar verdiğini belirtiyorlar. Başlat menü imlecine tıklatıldığında aynı anda sistem widget çubuğunu da açmaya çalışıyor. İmlec ile başlat menüsünün üzerine gelindiğinde ise kendiliğinden kayboluyor. Günden güne bu durum ile ilgili şikâyetlerin artması güncellemenin içeriğinde bir hatanın olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan bu son güncelleme ile Notepad’deki karanlık mod geri döndü. Ayrıca Windows Media Player’ide yeniden görmemize olanak veren bu son güncelleme, Microsoft store’daki uygulamalar için ön izleme seçeneği de getirdi. Bu yenilikler karanlık mod ve media player sevenlerin yüzünü güldürürken, başlat ve widgetin çakışması ise sinir bozucu bir hal aldı.

Hata Önceden Biliniyordu!

Gelen bilgiler arasında Windows’un bu sorunu geçtiğimiz Haziran ayından beri bildiği fakat çözmediği var. Techradar tarafından yapılan testlerde aynı sorun karşılaşıldı ve çözüm İçin Windows tuşuna basarken fare ile başlat menüsüne tıklamayı denediler. Sorun kısmen çözülse bile zaman zaman aynı hatayı vermeye devam etti. Bu da yazılımcıların soruna el atmasının artık işten bile olmadığını gösteriyor.

Windows Latest’in söylediğine göre Windows bu hatanın zaten farkındaydı ve geriye dönen bu şikâyetler üzerinde kısa zaman içerisinde sorunu çözeceğini belirtiyor. Sizde Windows 11’e sahipseniz ve sorun yaşıyorsanız yapmanız gereken: Geri Bildirim Merkezinden Windows ekiplerine geri bildirim yapmak ve sorunun çözülmesini beklemek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu