GÜNCEL GELİŞMELER

29. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali bütün coşkusu ile başladı

Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen Gemlik Zeytini Festivali, 29. kez kapılarını açtı. Festivalin ilk programı, Bursa Bölge devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen “Zeytin Çiçeğine Ezgiler” konseri oldu. Orkestra, festivale özel sergilediği eserlerle izleyicileri büyüledi. Programlar Kurşunlu, Umurbey ve Kumla’da gerçekleştirilen Zeytin Rotası yürüyüşü ile devam etti. Keşif yürüyüşünde İl Tarım Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından zeytin ağaçlarının hikâyeleri de anlatıldı.

 

“Gemlik zeytini bir dünya markası”

Festivale ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik zeytininin uluslararası bir marka olduğuna dikkat çekerek “Zeytinimiz, dünyanın en kaliteli sofralık zeytini olduğunu kanıtlamış ve bu tüm otoritelerce kabul edilmiştir” dedi.

 

Festivale çeşitli ülkelerden katılımcılar olduğunu hatırlatan Başkan Sertaslan, “Marka olan zeytinimizi bir kez daha misafirlerimize sunma imkânımız olacak. 50 yıldır devam eden festivale ev sahipliği yapma onurunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Perşembe gecesi başlayan festival, Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 11 Eylül pazar gecesine kadar söyleşiler, yarışmalar, konserlerle coşkulu bir şekilde sürecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu