GÜNCEL GELİŞMELER

Slow Food International Genel Sekreteri Terra Madre Anadolu için İzmir’e geldi

Slow Food (Yavaş Gıda) International Genel Sekreteri Paolo Di Croce, bugün 91’inci kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı başlayacak uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’ya katılmak için İzmir’e geldi. Genel Sekreter Paolo Di Croce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. 
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Slow Food (Yavaş Gıda) International Genel Sekreteri Paolo Di Croce ve Slow Food Küresel Güney Ofisi Direktörü Andrea Amato’yu ağırladı. Ziyarette uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’ya sadece İzmir değil, tüm Türkiye, Akdeniz ve dünyadan küçük üreticilerin katılacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer, fuarda Anadolu mutfağının ve tarım ürünlerinin tüm örneklerini buluşturacaklarını aktardı. Başkan Soyer bugüne kadar ürettiğini pazarlamakta zorlanan üreticilerin yerel ürünlerini tüm dünyaya aracısız olarak tanıtacağını vurgulayarak “Terra Madre Anadolu, iklim değişikliğinden gıda güvenliğine kadar küresel krizlere çözüm gel iştirmek için bir ortak akıl hareketi olarak planlandı. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz” dedi. 
 
 
“Küresel krizlere karşı savaşmalıyız”
Slow Food International Genel Sekreteri Paolo Di Croce ise pandeminin dünyada birçok alışkanlığı değiştirdiğini belirterek, “Yaşadıklarımızdan ders çıkarmamız ve gelecekteki krizleri öngörebilmemiz gerek. Pandemi ve hızını artıran diğer küresel krizleri kabullenmeli ve buna karşı savaşmalıyız. Bu organizasyonlardan öğreneceğimiz çok şey var” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu