TEKNOLOJİ HABERLERİ

Türkiye’ de En Çok Tercih Edilen Oyunlar Belli Oldu!

Türkiye' de En Çok Tercih Edilen Oyunlar Belli Oldu!

Mobil oyun endüstrisi, keskin yükseliştedir. Günümüzde insanlar en fazla mobil oyunlarla vakit geçiriyor. Oyun sektörünün dünya çapındaki hasılatına baktığımızda; bilgisayar oyunlarının yüzde 23 , konsol oyunlarının payı yüzde 25 , mobil oyunların ise tam yüzde 50’dir .

İstenilen yerde istendiğin zaman oynanabilmesi de verdiği avantajla mobil oyunlar  daha büyük bir pay alıyor. Mobil oyun sektörü her geçen yıl büyüyor. Geçen yıl salgının da etkisiyle 2020’nin birinci çeyreğinde mobil oyunlara duyulan ilgi de çok fazla artış oldu. Ocak- Mart arası mobil oyun indirme oranı dünya genelinde yüzde 35 arttı.

Türkiye’ de En Çok Oynanan Ücretsiz 10 Online Oyun

  1. PUBG Mobile
  2. Brawl Stars
  3. Candy Crush Saga
  4. Roblox
  5. Among Us!
  6. 101 Okey Plus
  7. Subway Surfers
  8. Minecraft Pocket Edition
  9. Headball 2
  10. Words of Wonders

Türkiye’de En Çok Oynanan Ücretsiz 5 Online Oyun

Türkiye’de en çok oynanan ücretsiz online oyun  da ilk sırada PUBG Mobile yer alıyor. Bir Battle Royale oyunu olan PUBG Mobile, 105 kişilik oyuncu kadrosuyla takımlar halinde oynanabiliyor. Hayatta kalmanın hedeflendiği  oyuncular paraşütle istediği bir savaş bölgesine atlıyor. Görsel kalitesiyle oldukça gerçekçi gibi yaşatıyor.

Listemiz de  Valorant ile devam ediyoruz. Valorant, birinci şahıs nişancı ve strateji oyunudur. 4’er oyuncudan oluşan iki takım arasında kıyasıya bir mücadelenin gerçekleşen bir oyundur.  24 tur bulunmaktadır.

Bir hayatta kalma oyunu olan LifeAfter’ da zombi istilalarına karşı mücadele eden oyundur. Yeni görevlerin karşınıza çıktığında oyunda, başka oyuncularla birlikte çalışabiliyorsunuz. Tek başına olmak yerine çalışmalarınızı ekip halinde yönetmenizi vurguluyor.

Garena Free Fire,  Android ve İOS için yayınlanan bir Battle Royale oyunudur.  Garena Free Fire ise en çok oynanan ve tamamı ile ücretsiz olan 10 online oyundan biridir. 2019’da ise Google Play Store tarafından ‘En İyi Popüler Oylama Oyunu’ ödülünü alan bir oyundur.

Lords Mobile, aynı zamanda bir savaş oyunudur .

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu