MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Karikatürist Nasıl Olunur, Maaşları Ne Kadar?

Karikatürist Nasıl Olunur, Maaşları Ne Kadar?

Karikatürler çizim alanında verilmiş eserlerdir. Bu eserleri çizen mizah sahibi ve yetenekli kişilere Karikatürist adı verilir.

 

Karikatürist için çizimlerinin yayınlanabileceği bazı platformalar mevcuttur. Kişi en doğru platformu bulup kullanarak çizimlerini çoğu kişiye ulaştırarak ünlü olma yolunda ilerleyebilir. Karikatür çizmek zekâ ve yetenek işidir. Bu el yeteneğini geliştirmek üzere insanlara kurslar veren sanat merkezleri mevcuttur. Bu tarz kurslar katılan kişiye ince detaylara hâkim olabilme meziyeti de katar. Karikatüristler hakkında detaylı bilgiler şunlardır;

 

  • Sanatın her tarafına yayılmış bir karikatür kültürü mevcuttur. Edebiyat, sinema ve müzik alanlarında bile çizimlere rastlanmaktadır.
  • Mizah içeren alaycı konulara sahip çizimler yapıyor gibi görünseler de aslında çok önemli, ciddi konulara dikkat çekmeye çalışıyor olabilirler. Yani konular siyasi de olabilir, komik bir fıkra da.
  • Karikatürist olan bir kişi sosyal medya araçlarında dijital içerik üreterek de kendine ait bir kitle edinebilir.

 

Karikatürist Nasıl Olunur?

 

Bu mesleğe bir eğilim varsa kişide yetenek de vardır. Bu konuda yetenek ve mizah bir paket gibi düşünülmelidir. İzlenilen bir haber, bir film veya görülen bir resme bakış açısı çok farklı olmalıdır. Herkesin göremediğini görerek o noktalar aparmak basmak kişiyi öne çıkaracaktır.  En başta bir lisans eğitimi şart değildir. Kişi bu konuda kendi kendine kaybolup, sonra kendini bulmalıdır. Daha sonra başarılı karikatüristler araştırılarak onlardan öneri alınabilir.

Karikatürist nasıl olunur diye soran bir kişiye yetenek ortaya çıkmayı tamamladığında o yeteneği iyi işleyecek bir sanat kursunun gerektiğini söylemek doğru bir ifade olacaktır. Alınacak çizim eğitiminde gözlemi bakış açısı, tasarım bilgisi gelişir. Daha sonra bu yeteneği resmi bir mesleğe dönüştürmek isteniyorsa sanat fakültelerinde bulunan görsel sanatlar, grafik ve resim bölümlerinde lisans eğitimi alınabilir.

Karikatürist Maaşları Ne Kadar?

Yeterli yetenek, bakış açısı, mizah ve kitleye sahip kişiler yer aldıkları platform veya kuruma göre farklı maaş almaktadır. Karikatürist maaşları ne kadar sorusunun cevabı kişinin freealance ya da kurumsal çalışmasıyla ilgilidir. Ortalama olarak 4000-8000 aralığında seyreder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu